Ardo roept fruitmix terug na ontdekking hepatitis A in product

© (Foto Ardo)

In overleg met het federale voedselagentschap FAVV haalt de fabrikant van diepvriesgroenten en -fruit Ardo het product Fruitberry Mix uit de verkoop “wegens aanwezigheid van Hepatitis A-virus”, zo heeft het bedrijf woensdag meegedeeld.

Ardo vraagt mensen die de bessenmix in verpakkingen van 2,5 kilo en 1 kilo gekocht hebben, het product niet te consumeren en terug te bezorgen aan de verkoper voor een terugbetaling. De Fruitberry Mix werd “verdeeld via verschillende verkooppunten” en de betrokken loten werden vanaf 18 mei dit jaar verkocht.

Voor meer informatie kan contact genomen worden met Ardo Sales op het telefoonnummer 051 31 06 21 of via het e-mailadres info@ardo.com.

Een Hongaars laboratorium ontdekte het hepatitis-A-virus nadat tien tot vijftien klanten van een restaurant in Hongarije ziek waren geworden en in het ziekenhuis waren beland. Ondertussen zijn al deze mensen volgens de mededeling hersteld.

Ardo stuurde een medewerker naar de toeleverancier in Polen om de oorzaak van de besmetting te onderzoeken en volgt de kwestie naar eigen zeggen nauwlettend op.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.