Vlaams minister Hilde Crevits in ziekenhuis opgenomen

Vlaams minister Hilde Crevits. © JONAS ROOSENS BELGA
Stefan Vankerkhoven

Vlaams minister Hilde Crevits is zaterdag in Brussel onwel geworden tijdens de onderhandelingen over de Vlaamse begroting. Veiligheidshalve werd ze in het ziekenhuis opgenomen. Intussen is ze aan de beterhand. De onderhandelingen hervatten op zondag, maar zonder Crevits.

Dit weekend zijn de Vlaamse ministers in conclaaf. Ze onderhandelen over de begroting en om maatregelen te nemen die de gevolgen van de energiecrisis minder zwaar om dragen maken voor alle Vlamingen. Tijdens die besprekingen is Hilde Crevits onwel geworden omstreeks 19 uur. Hilde Crevits is 55 jaar oud. In 2016 verloor ze eerder al even het bewustzijn in het Vlaams parlement wegens een lage bloeddruk.

Rust voor Crevits

Volgens minister-president Jan Jambon oordeelde de geneesheer, die ter plaatse kwam, het raadzaam om de Torhoutse politica voor verder onderzoek in een ziekenhuis te laten opnemen.

Op zondag meldde het kabinet van minister-president Jan Jambon (N-VA) dat de Vlaamse begrotingsonderhandelingen hervatten op zondagmiddag om 14 uur, zonder viceminister-president Hilde Crevits (CD&V). Hilde Crevits is aan de beterhand, maar ze moet nog enkele dagen rusten, meldt haar kabinet. Collega-ministers Jo Brouns en Benjamin Dalle zullen zondag de onderhandeling voortzetten, terwijl Crevits digitaal bereikbaar blijft.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.