https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

WZC Riethove Oudenburg versoepelt bezoekregeling

In woonzorgcentrum Riethove worden de coronamaatregelen ietwat versoepeld.© LIN
In woonzorgcentrum Riethove worden de coronamaatregelen ietwat versoepeld.© LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Nu alle bewoners en het personeel hun vaccin van Pfeizer gekregen hebben, worden de coronamaatregelen in het woonzorgcentrum Riethove versoepeld.

Sedert vandaag, maandag 15 februari, mogen de 78 bewoners elke dag tussen 14 uur en 17 uur een vaste bezoekers op de kamer ontvangen en een extra contactpersoon op afspraak in de cafetaria.

“We blijven aan iedereen wel vragen de bekende voorzorgsmaatregelen, afstand houden een een chirurgisch mondmasker dragen, te blijven naleven”, zegt schepen van Welzijn Romina Vanhooren.

“We kunnen de deuren van ons woonzorgcentrum wel nog niet wagenwijd open zetten. Daarvoor moet de vaccinatiegraad in ons land hoger liggen. We willen zeker geen risico’s nemen, nadat we tot op heden geen enkele besmetting hadden bij onze bewoners. Ik denk toch wel een unicum in de regio en het mooiste dat we konden wensen”, aldus nog Romina Vanhooren.

“Ik weet dat de voorbije maanden bijzonder moeilijk waren voor de bewoners, hun familie en het personeel van het woonzorgcentrum. We zijn dan ook allemaal blij dat er eindelijk versoepeling mogelijk is. Deze nieuwe fase is alvast een belangrijk lichtpunt”, besluit Romina Vanhooren. (LIN)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten