Willy Lefevere prikt eigen zoon: “Een hoogtepunt als vrijwilliger”

© (Foto EFO)
© (Foto EFO)
Redactie KW

Willy Lefevere kon donderdag zijn zoon Dieter een eerste prik geven in het vaccinatiecentrum. “Dit is voor mij om meerdere redenen een erg belangrijk moment”, zegt de verpleger.

Bekende Oostendenaar Willy Lefevere (72) was 39 jaar verpleger en actief in tal van verenigingen. “Ik ben vrijwilliger in het Zorghuis en in woonzorgcentrum De Boarebreker. Ik ben een bezige sociale bij en de eerste lockdown viel me erg zwaar want ik kon nergens meer heen. Mijn plan om in volle crisis in te springen in het woonzorgcentrum kon niet doorgaan want het was te risicovol. Ik heb wel even in de put gezeten. Vorige zomer kon ik weer aan de slag als steward op de Zeedijk. We moeten tegen het corona-virus een veldslag leveren en als ik kan meehelpen doe ik het graag.”

Nadien kwamen weer enkele stille maanden omdat hij zijn vrijwilligerswerk bij organisaties net kon verder zetten. Tot begin 2021. “Ik was erg blij toen ik aan de slag kon om vaccins te zetten in het Kursaal. Ik ben hier sinds de opstart actief en maak me nuttig voor de samenleving. Ik zet 25 vaccins per uur en ben 5 dagen in de week actief. Ik zie weer mensen en leef weer op.” Willy en zijn familie volgden de maatregelen erg strikt op. “De kinderen kwamen met kerst aan de deur. Ik heb ze dus erg gemist. Ik heb niet geaarzeld toen ik hoorde dat mijn zoon Dieter, die dit jaar 40 wordt en ook trouwt, zijn prik zou krijgen. Na overleg met de organisatie werd beslist dat ik de prik mag zetten van Dieter. Zo is hij nog eens dicht bij mij. Het is een heel speciaal moment en voor mij persoonlijk een hoogtepunt in mijn job als vaccinator.”

Zoon Dieter liet het allemaal gebeuren: “Ik had een vermoeden dat mijn vader aanwezig zou zijn, maar dat hij het vaccin zou zette was toch wel verrassend.” Volgende week probeert Willy alvast in de buurt te zijn als zijn andere zoon Jonas in het kursaal een vaccin krijgt. (EFO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier