Vijf nieuwe AED-toestellen in de stad

Burgemeester Eddy Lust, schepen Patrick Roose en schepen Renaat Vandenbulcke bij één van de pas aangeschafte AED-toestellen aan het stadhuis van Menen.© (Foto WO)
Burgemeester Eddy Lust, schepen Patrick Roose en schepen Renaat Vandenbulcke bij één van de pas aangeschafte AED-toestellen aan het stadhuis van Menen.© (Foto WO)
Redactie KW

“De schepenen Renaat Vandenbulcke voor Patrimonium en Patrick Roose voor Publieke Ruimte legden samen een lijst van bijkomende AED-toestellen vast, om zo een nog bredere spreiding van dergelijke toestellen in onze stad uit te werken. Dit met de focus op het gebruik maken van de buitenkant van onze publieke gebouwen. Zo kwamen er recent 5 AED-toestellen bij in onze stad”, zegt burgemeester Eddy Lust.

We polsten dan ook even bij de burgemeester waar de bijkomende toestellen werden geplaats en dat bleek ter hoogte van het stadhuis in Menen, aan de kerk op het Sint Jozefsplein (Barakken), een derde ter hoogte van het Sportcentrum Eric Vandemoortele in Lauwe (voetbalvelden Racing Lauwe), Aan het kaartershuisje op het Paradijs in Rekkem en een vijfde aan het Dorpshuis in Rekkem, alles samen goed voor een kostprijs van 9.861,50 euro.

Ook bij schepen Vandenbulcke staken we even ons licht op. “Als bevoegde schepen van Zorg ben ik tevreden met de aankoop van de extra toestellen, we tellen er nu elf op ons grondgebied. De toestellen zijn erg belangrijk. Krijgt iemand op straat of in een openbaar gebouw een hartstilstand, dan is de kans klein dat er op dat moment een arts in de buurt is. In zo’n geval kan iedereen nu starten met de reanimatie dankzij een Automatische Externe Defibrillator (AED). Met gesproken instructies gidst het toestel de hulpverlener en kunnen kostbare minuten en dus levens gered worden.”

“Vergeet ook niet dat er andere organisaties en verenigingen zijn die op hun site een AED-toestel aanschaften waarvoor we echt dankbaar zijn” vulde schepen Patrick Roose nog aan.

Meer info over AED en alle 11 locaties vind je op www.menen.be/aed . (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.