Vaccinatiebereidheid in Poperings vaccinatiecentrum blijft zeer hoog

© (Foto LBR)
© (Foto LBR)
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Deze week bereikte de het Poperingse vaccinatiecentrum de kaap van de 15.000ste coronaprik. “Goed voor bijna 11.000 mensen die minstens een eerste prik kregen”, zegt schepen Bryan Vanderhaeghe (Samen). Ook de vaccinatiebereidheid bij de uitgenodigde inwoners blijft hoog.

Op Pinkstermaandag werd de 15.000ste prik geplaatst in het Poperingse vaccinatiecentrum, waar inwoners uit Poperinge, Heuvelland, Lo-Reninge en Vleteren om hun vaccin komen. “In totaal kwamen bijna 11.000 unieke personen langs in het vaccinatiecentrum. Deze week worden er 3238 vaccins gezet, volgende week 2234. Positief nieuws is dat de vaccinatiebereidheid bij de uitgenodigde burgers erg hoog ligt”, zegt Poperings welzijnsschepen Bryan Vanderhaeghe (Samen).

“93,1% van de mensen die een uitnodiging krijgt, komt ook langs voor zijn of haar vaccin. Dat is een ronduit spectaculair cijfer te noemen want we mogen niet vergeten dat het oorspronkelijke doel 70% van de bevolking was. In mijn eigen stad, Poperinge, zien we dat 99,43% van de 65-plussers zich liet vaccineren. We zijn er natuurlijk nog niet en moeten hopen dat de vaccinatiebereidheid bij de jongere bevolking even groot is, het zou leuk zijn moest Poperinge een van de best gevaccineerde gemeenten in Vlaanderen worden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten