Uitbraak in wzc Pittem met nog onbekende coronavariant

© Gemeente Pittem
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

In woonzorgcentrum Sint-Remigius in Pittem zijn acht bewoners en een medewerker besmet met het coronavirus. Toch was iedereen er al gevaccineerd. Ook wordt nog onderzocht om welke variant het gaat. “We hebben de afdeling waar er besmettingen zijn, afgesloten”, zegt Stijn Van Maele, directeur van Sint-Remigius.

De uitbraak werd vastgesteld op de afdeling voor mensen met dementie. In totaal zijn acht van de achttien bewoners besmet. Een persoon is ernstig ziek. “Alle bewoners moeten op hun kamer blijven en er komt geen bezoek langs tot volgende week maandag”, zegt Stijn. Ook de tien andere bewoners die niet besmet zijn, blijven op hun kamer.

Onderzoek

Al is het nog onbekend om welke coronavariant het gaat. Het Agentschap Zorg en Gezondheid is een onderzoek gestart. De dienst hoopt alvast dat het niet de gevaarlijke Colombiaanse variant is.

Voor de andere afdelingen in het woonzorgcentrum blijft alles zijn normale gang gaan. “We zorgen ervoor dat alles zoveel mogelijk blijft zoals vroeger. De cafetaria blijft open en het bezoek kan blijven langskomen.” Tot nu hadden ze bij wzc Sint-Remigius het coronavirus buiten de deuren kunnen houden, zelf tijdens de grote coronapiek.

Ook in het woonzorgcentrum St. Medard in Wijtschate in Heuvelland hebben ook acht bewoners en zeven personeelsleden positief getest.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.