Straks derde keer goede keer voor schoonheidssalon Pure-M in Jabbeke?

Straks mag Maren voor de derde keer opstarten.© Davy Coghe
Straks mag Maren voor de derde keer opstarten.© Davy Coghe
Redactie KW

Het schoonheidssalon Pure-M van de 19-jarige Maren Calebout kon bij de opstart in Jabbeke maar vier weken open blijven. Na 1 maart kwamen daar nog drie weken bij, maar daar bleef het voorlopig bij. De jonge dame kijkt dan ook enorm uit naar een definitieve start van haar zaak. Derde keer, goede keer.

“Ik ben afgestudeerd als schoonheidsspecialiste aan CVO SG Brugge. Door corona was het heel moeilijk om werk te vinden in deze sector, daarom besloot ik om nog een cursus ‘gespecialiseerde voetverzorging’ te volgen bij Syntra West”, zegt de 19-jarige Maren Calebout. “Daarmee had ik ook het idee om op te starten als student zelfstandig. Zo kon ik mijn studies en werk combineren en mijn klantenbestand uitbreiden. Nu volg ik ook stage bij rusthuizen waar ik veel verschillende voeten onder handen neem. Mijn beautysalon heet Pure-M. Puur komt van zuiver, rein en zeker en vast om te genieten, ‘M’ komt van de eerste letter van mijn naam.”

Twee sluitingen

“Ik ben opgestart in oktober en heb nog geen volle maand kunnen openen. Doordat ik als student zelfstandig ben krijg ik dan ook geen enkele tegemoetkoming van de overheid. Gelukkig heb ik mijn salon thuis bij mijn mama kunnen opstarten, wat voor mij financieel voordeliger is, want zo hoef ik ook geen dure huur te betalen. Het jammere aan de sluiting is dat je geen nieuwe klanten kan werven. Daarom was ik dolblij dat we groen licht kregen op 1 maart 2021. Maar jammer genoeg na drie weken was het alweer voorbij… Ik moet opnieuw mijn klanten missen. Ik hoop zo snel mogelijk weer te kunnen starten. Dan kan ik echt de zaak uitbouwen.”

Acnébehandeling

“In mijn salon bied ik verschillende behandelingen aan, van nagels over gelaatsverzorging tot massages. Mijn specialisaties zijn vooral gelnagels en pedicure. Graag wil ik mijn gelaatsverzorgingsaanbod nog uitbreiden zoals acnébehandeling, anti-agebehandeling, … Ik probeer voor elke klant een persoonlijke behandeling aan te bieden. Hopelijk kan ik dus snel terug mijn huidige klanten en nieuwe klanten ontvangen!” (PA)

Pure-M is gelegen langs de Gistelsteenweg 511 te Jabbeke. Info: 0470 58 76 18 of maren.calebout@hotmail.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.