Primeur in Poperinge: coronaproof fuif tijdens het vaccineren

© (Foto MD)
© (Foto MD)
Redactie KW

Vanaf vrijdag 21 mei organiseert Jeugdhuis Den Couter vzw samen met het plaatselijke vaccinatiecentrum, een reeks afterwork-fuiven, telkens op vrijdag van 16.30 tot 20 uur.

“Aangezien deze uiteraard coronaproof geregeld moeten worden, is de locatie bepaald in… het vaccinatiecentrum in de sporthalle langs de Ouderdomseweg. De bezoekers gaan er zelfs veiliger buiten dan ze binnen kwamen. Het grote publiek moeten we helaas teleurstellen, we werken enkel op uitnodiging, we sturen er zelfs een oproepingsbrief voor uit”, zegt Jerry Lippinois van Den Couter vzw.

“De mannen van jeugdhuis Den Couter willen in de zomer een aantal evenementen organiseren, natuurlijk allemaal zo veilig mogelijk. Dé manier om een coronaproof event te hebben is dat zoveel mogelijk mensen en zeker ook jongeren zich laten vaccineren. Om zoveel mogelijk mensen te overtuigen zich te laten vaccineren komen de mensen van het jeugdhuis de vrijdagavond telkens wat plaatjes draaien in het vaccinatiecentrum, een afterwork-party als het ware”, zegt schepen van Sociale Zaken Bryan Vanderhaeghe (Samen).

“Dit is reclame voor hun evenementen en het jeugdhuis, het maakt het kwartiertje wachten na de prik iets leuker, het kan hopelijk jongeren die twijfelen over vaccinatie over de streep trekken én ze hebben de primeur dat het de eerste fuif sinds corona is. De min-30-jarigen komen waarschijnlijk pas eind juni aan de beurt, maar de dj’s hebben beloofd hun muziek af te stemmen op de leeftijdsgroep die aan de beurt is. Het is natuurlijk geen fuif zoals we die vroeger kenden: de muziek zal niet zo luid staan, de mensen moeten op hun aangewezen plaats blijven staan of zitten, er zijn geen pintjes en de zaal is natuurlijk enkel maar toegankelijk voor mensen die op dat moment worden gevaccineerd. De gasten van het jeugdhuis kwamen zelf met het idee, en wat kunnen we nu hebben tegen jonge gasten die de vaccinatiecampagne een duwtje in de rug willen geven? Er is al naïviteit genoeg”, aldus nog de schepen. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier