Marcellina (86) kreeg als eerste Oostendse het vaccin toegediend

De bewoners van woon-zorgcentrum Sint-Monica en de serviceflats Stijn in de Ooievaarslaan werden donderdag als eerste in de regio gevaccineerd. Marcellina Vyvey mocht de spits afbijten.

Marcellina kreeg als eerste het vaccin toegediend door Els Vandaele, directeur van de zorg. Directeur van vzw Sint-Monica, Francoise Van Hoorebeke zag dat het goed was.© (Foto JRO)
Marcellina kreeg als eerste het vaccin toegediend door Els Vandaele, directeur van de zorg. Directeur van vzw Sint-Monica, Francoise Van Hoorebeke zag dat het goed was.© (Foto JRO)

Donderdagmorgen vroeg werd alls klaargemaakt voor misschien wel de grootste operatie sinds het bestaan van het woon-zorgcentrum. De campus in de Ooievaarslaan telt immers 136 bewoners en 95 serviceflats. Twee teams gingen er donderdagmorgen aan de slag om alle bewoners en personeelsleden te vaccineren.

Marcellina was als eerste aan de beurt en kreeg daarmee een vervroegd verjaardagsgeschenk. Op 15 januari viert ze haar 87ste verjaardag. “Ik voel me nog steeds dezelfde, alleen beter beschermd”, zei Marcellina nadat ze gevaccineerd werd. “Ik ben heel blij dat het achter de rug is, alleen hoop ik dat het nu helpt en we stillaan terug kunnen ‘leven’.”

Naar eigen zeggen is ze niet bang geweest de afgelopen maanden om het coronavirus op te lopen. “We hebben alles gedaan wat we moesten doen. Als de dokter komt zet ze zich altijd op ruime afstand. Iedereen is er wel mee bezig geweest, dat wel. Maar bang? Op mijn leeftijd is er al meer nodig om ons bang te maken. Maar niemand is er uiteraard helemaal gerust in geweest.” Het vaccin biedt Marcellina een klein beetje hoop voor de toekomst. “Laat ons hopen dat het werkt en dat we weer veel bezoek kunnen ontvangen zoals dat voor het coronavirus het geval was.”

Ook Jozef Tommelein, vader van Oostends burgemeester Bart Tommelein (Open Vld), was bij de gelukkigen. Hij verblijft al zes jaar in de serviceflats. Een maand geleden was hij nog besmet met het coronavirus. “Ik had geen reuk en geen smaak meer en een lichte vorm van koorts”, vertelt Jozef. “Maar echt ziek was ik niet. Ik heb geluk gehad, want ik ben nogal een risicovol persoon door mijn medisch verleden.”

Maandag komen de bewoners van De Drie Platanen aan de beurt en ook de bewoners van Zeemanshuis Godtschalck worden maandag gevaccineerd. Op 28 januari volgt de tweede dosis voor de bewoners van Sint-Monica.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.