Lilith Schietgat verslaat burn-out en start salon met vegan verzorging in Marke

Lilith Schietgat: “Ik werk enkel met duurzame producten.”© AN
Lilith Schietgat: “Ik werk enkel met duurzame producten.”© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Lilith Schietgat (28) startte onlangs met ‘Lilith vegan facials & more’ in de Rekkemsestraat in Marke. Ze voorziet er gezichtsbehandelingen met biologische, veganistische producten. “Kort na de start van corona kreeg ik een burn-out. Dat deed mij beseffen dat dit hét moment was om mijn droom waar te maken.”

Werken in de schoonheidsindustrie zit Lilith in het bloed. Haar mama werkt al jaren in een parfumwinkel en zowel haar grootmoeder als tante waren lange tijd aan de slag als schoonheidsspecialistes. “Natuurlijk wilde ik op mijn twaalfde in hun voetsporen treden. Maar dat zagen zij niet zitten”, glimlacht Lilith. “Ik volgde uiteindelijk een opleiding tot opvoeder aan CVO Miras en daar heb ik geen spijt van. Het is dankzij die scholing dat mijn leven gelopen is zoals het liep. Ik heb veel gereisd en het zijn de waarden die ik op die reizen meekreeg, die ik nu in Lilithvegan facials & more stop.”

Inspiratie op reis

Liliths reislust bracht haar hoofdzakelijk naar Zuid- en Centraal-Amerika. “Daar trok ik een weekje in bij een vrouw die een ecologische boerderij runt. Toen gingen mijn ogen echt open. Eens corona zijn intrede deed belandde ik in een burn-out. En dat na pas een vijftal jaar werken in de sociale sector. Dat dwong me om na te denken waar ik nu écht naartoe wilde in het leven. En dat bleek naar mijn eerste liefde te zijn, huidverzorging.” Lilith liet er geen gras over groeien. In september vorig jaar startte ze met een opleiding aan Syntra West.

Duurzame producten

“Ik specialiseerde me meteen in gelaatsverzorging. Door corona kon ik niet oefenen op mijn vriendinnen. Mijn vriend heeft er dus dikwijls aan moeten geloven ( lacht ). Soms sputterde hij wel eens tegen, maar hij heeft nu wel een prachtige huid.” En met resultaat. Drie weken geleden startte Lilith in bijberoep met haar eigen zaak in Marke. Ze geeft er (zodra dat weer toegestaan is) volledige gezichtsbehandelingen van 70 tot 90 minuten, inclusief epilatie. Ook voor een ontspannende lichaamsmassage kan je binnenkort bij haar terecht.

“Door corona kon ik enkel oefenen op mijn vriend”

“Daar ben ik nu nog een opleiding voor aan het volgen. Ik werk enkel met mijn handen en met duurzame producten, niet met speciale apparaten. Mijn ervaringen tijdens mijn wereldreis hebben me voor de producten van Organic Spa doen kiezen”, legt ze uit. “Hun veganistische producten en biologische, gerecycleerde verpakkingen spraken mij meteen aan. Zelf ben ik vegetariër omdat ik een volledig veganistische levensstijl nog een te grote uitdaging vind. Maar kiezen voor duurzame huidproducten? Dat is makkelijk! Ik let wel op zulke dingen. Zelfs de meubeltjes in mijn behandelkamer heb ik tweedehands gekocht. Wist je trouwens dat onze huid elk jaar zo’n twee kilo chemicaliën opneemt? Het is ons grootste orgaan. We kunnen er dus maar beter duurzaam mee omgaan”, besluit Lilith.

Langsgaan bij Lilith in de Rekkemsestraat 53 in Marke voor een behandeling kan pas als de coronamaatregelen weer versoepelen. Tot die tijd kan je terecht op haar webshop en de sociale media van Lilith – vegan facials & more . Ze biedt er al haar producten aan, inclusief advies. Wie Lilith liever in levende lijve leert kennen, kan er shoppen op afspraak.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.