Komen-Waasten vaccineert nu al 16-plussers

© (Foto CL)
© (Foto CL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

De vaccinatietrein van Komen-Waasten dendert aan een ongeziene snelheid vooruit. Meer dan 80% van de bevolking kreeg er reeds een prikje, waardoor werd besloten om ook te starten met de 16 plussers. Een oproep die niet in dovemansoren viel want woensdagmorgen stonden, nog voor de deuren van het centrum werden geopend, meer dan 30 tieners geduldig te wachten.

“We willen onze vrijheid terug!” Het was het credo van zowat iedereen die zich vrijwillig had aangemeld voor een eerste vaccinatieprik. Door het overdonderende succes van de campagne in Komen-Waasten werden, met akkoord van de federale overheid, alle 16 plussers van de gemeente opgeroepen zich te laten beschermen tegen het coronavirus. De datum werd dan ook niet lukraak gekozen. Het startsignaal voor de vaccinaties van tieners viel samen met het beëindigen van de examens in de Komense scholen, wat de bereidheid enkel maar wist te verhogen.

“Twijfelen? Geen enkele seconde. Van zodra ik de mogelijkheid kreeg, schreef ik me in op de lijst en nagenoeg meteen had ik een afspraak!” Flore Demey (16) was de allereerste Komense puber die een spuitje kreeg toegediend, een moment waar ze zelf hunkerend naar uitkeek. “Wij willen gewoon ons leven terug, meer is er niet aan. De afgelopen maanden voelden aan als een straf voor iets wat we niet fout hebben gedaan, een erg bitter gevoel als je het mij vraagt. Daarbovenop werden we door heel wat oudere mensen met de vinger gewezen. De jeugd had schuld aan alles, ook aan de verspreiding van het coronavirus. Met het vaccin kunnen we die bizarre periode hopelijk achter ons laten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier