Komen breekt alle vaccinatierecords

Bernard kreeg als eerste een spuitje in Komen.© (Foto CLL)
Bernard kreeg als eerste een spuitje in Komen.© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre

Doorheen het volledige land bereikt de vaccinatiecampagne de kruissnelheid en kan iedereen zich weldra aan een uitnodiging verwachten. De absolute koploper van het peloton is de grensgemeente Komen-Waasten.

Door hun eigenzinnige aanpak zullen tegen eind deze week 70% van de inwoners gevaccineerd zijn. “Op dit moment kan iedereen zich aanbieden voor een prik, maakt niet uit hoe oud je bent” klinkt het bij een trotse Schepen Didier Soete.

Het vaccinatiecentrum in Le Bizet, dat op poten werd gezet voor de inwoners van Komen-Waasten, gaat zijn vierde werkingsweek in. Terwijl er in heel wat gemeenten volop uitnodigingen worden verstuurd, zitten ze aan de Franse grens al enkele stadia verder. “Op dit eigenste moment kreeg 62,5% van de bevolking reeds een prikje en ook deze week gaan bijna 2.000 vaccins de deur uit. Zelfs met de nieuwe aanpassingen, een gevolg van de onzekerheden rond het Johnson & Johnson vaccin, kunnen we dit hoge tempo aanhouden.” Didier Soete, als Schepen bevoegd voor de materie, is verheugd over de resultaten.

“We mogen niet vergeten dat het tot enkele maanden terug zelfs niet eens zeker was dat onze inwoners zich hier zouden kunnen laten vaccineren” pikt hij in. “We hebben hemel en aarde bewogen om dit te kunnen realiseren en jawel, er werd intensief gebruik gemaakt van connecties. Ik ben absoluut niet bang om dat toe te geven want ook de Komenaars hadden recht op een veilige toekomst. Ondertussen hebben we ons weten op te werken tot de gemeente waar we het snelst van al aan de bijna magische 70% vaccinatiegraad zullen komen. Op dit ogenblik kan iedere volwassen inwoner zich aanmelden om een spuitje te krijgen, de leeftijd maakt niet uit want zowel op gebied van voorraad als op gebied van organisatie zitten we strak op schema. De Komenaars kunnen opnieuw volop en zonder angst beginnen nadenken over een veilige en vooral gezonde zomer.”

Komen-Waasten werd tijdens zowel de eerste als de tweede golf zwaar getroffen door het coronavirus. Heel wat scholen bleven er dicht en ook de mondmaskerplicht behoorde er tot één van de strengste van het land.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.