https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gemeentebestuur Oostrozebeke breidt bejaardenzorg uit

In de onmiddellijk omgeving van het wzc Rozenberg zal een dienstencentrum gebouwd worden. © CLY
Redactie KW

De gemeente van Oostrozebeke is steevast van plan om de zorg voor het groeiend aantal bejaarden uit te breiden. Er komt een nieuw dienstencentrum op de site Rozenberg.

Na de bouw van nagenoeg een compleet nieuw rusthuis Rozenberg wil de gemeente vooral naar de toekomst kijken en dat betekent het steeds groeiend aantal bejaarden en de intensieve zorgen die daarmee gepaard gaan. Precies daarom wil de gemeente werk maken van de bouw van een dienstencentrum dat zal gelegen zijn in een woon-zorgzone rond het huidige woon-zorgcentrum Rozenberg.

Woonzorgzone

“Vooreerst gaan we er alles aan doen om een woon-zorgzone uit te bouwen rond het huidige Rozenberg. In die zone zal niet alleen wzc Rozenberg liggen maar ook het toekomstige dienstencentrum en de bejaardenwoningen die er nu al staan. In het toekomstige dienstencentrum zullen ook alle thuiszorgdiensten gevestigd zijn zoals de tele-sterren, huisbezoek 80-plussers, Minder Mobielen Centrale, de klusjesdienst, infodienst thuiszorg en de boodschappendienst. Het dienstencentrum vervult een soort brugfunctie tussen de zorg- en welzijnsactoren”, licht schepen en OCMW-voorzitster Carine Geldhof toe.

Voor de bouw van een nieuw dienstencentrum gaat de gemeente ook nog op zoek naar een privépartner, maar wanneer zij daar niet in slaagt wil de gemeente alleen verder doen. Het nieuwe gebouw moet minimaal 600 vierkante meter groot zijn, zo niet is geen subsidiëring mogelijk. “De voorlopige kostprijs van het dienstencentrum worden tussen de 800.000 en 900.000 euro geraamd. Er is wel een subsidie voorzien van 300.000 euro met bovenop elk jaar een toelage van 33.000 euro voor de werking van het dienstencentrum waarin wellicht een voltijdse kracht aan het werk kan. Wanneer het dienstencentrum zal klaar zijn is nog niet geweten aangezien het project nog maar in de aanvraagfase zit”, benadrukt Carine Geldhof. (JC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten