https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Geert Popelier kreeg als 15.000ste vaccinatieprik

© (Foto MD)
© (Foto MD)
Redactie KW

In het vaccinatiecentrum in de sporthal kreeg Geert Popelier (52) uit de Doornstraat zijn eerste vaccinatieprik tegen corona. Uit handen van burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) mocht hij een mand met Poperingse streekproducten ontvangen.

“Ik heb geen ogenblik getwijfeld om te komen. Ik laat ook ieder jaar een griepvaccin plaatsen. Ik kreeg zopas het vaccin van Pfizer, en op 28 juni mag ik terugkomen voor mijn tweede prik”, zegt Geert, die vrijgezel is en werkt bij Sowepo in Poperinge.

“In ons vaccinatiecentrum was tot nu toe 93% van de mensen die werden opgeroepen direct bereid om de prik te krijgen. Een aantal konden of mochten niet gevaccineerd worden door medische of andere redenen, maar slechts 5% heeft flagrant geweigerd. Daarmee behoren we in Vlaanderen tot de beste leerlingen van de klas”, zegt centrumleider Serge Bondue.

“Vanaf 28 mei komt de brede bevolking aan bod. Tegen dan moeten alle risicogroepen, kleuterleiders, operationele politiemensen, zorgkundigen enz. ingeënt zijn. Tegen eind juli moet ook de groep 16- tot 18-jarigen hun prik gekregen hebben”, aldus nog de centrumleider.

“Tot op heden kreeg 42% van alle Poperingenaars minstens één prik. Bij de 65-plussers zijn er dat 96%. 36% kreeg al een tweede vaccin. En dat zien we duidelijk in de besmettingscijfers. Slechts 1 man van boven de 70 is momenteel nog besmet in Poperinge”, zegt de burgemeester.

Toevallig mocht burgemeester Christof Dejaegher (47) een kwartier later ook aanschuiven voor zijn eerste prik. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten