Geen bezoek meer in WZC Sint-Amand door coronabesmettingen

Het woonzorgcentrum ontvangt tot volgende week vrijdag geen bezoek meer.© GV
Het woonzorgcentrum ontvangt tot volgende week vrijdag geen bezoek meer.© GV
Redactie KW

Woonzorgcentrum Sint-Amand in Zwevegem sluit zijn deuren voor bezoek door vijf coronagevallen. Vorige week werden al enkele coronabesmettingen bij de bewoners vastgesteld. Vrijdag kwam er na uitvoerige testen een besmetting bij.

Momenteel verblijven er vijf positieve bewoners in het woonzorgcentrum. Volgende week donderdag en vrijdag is er een hertesting van alle bewoners en medewerkers van de getroffen afdelingen. Pas dan kan men uitsluiten dat de andere bewoners en medewerkers niet besmet geraakt zijn.

“Omdat de besmettingen verspreid zijn over ons woonzorgcentrum, los van elkaar staan en geen medewerkers besmet zijn, vermoeden we dat de besmettingen door bezoek gebeurd zijn. Om deze rij van besmettingen te kunnen stoppen, zal er tot en met komende vrijdag geen bezoek meer mogelijk zijn in het hele woonzorgcentrum. Vrijdag weten we pas of er nog verdere besmettingen zijn”, laat directeur Isabel Vromant weten. (GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten