https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Delphine Abrassart (39) start eigen praktijk Puur Phine: “Voetproblemen als specialiteit”

Delphine volgde gespecialiseerde opleidingen voetverzorging, nagelstyliste, voetreflexologie en aromatherapie.© (Foto Davy Coghe)
Delphine volgde gespecialiseerde opleidingen voetverzorging, nagelstyliste, voetreflexologie en aromatherapie.© (Foto Davy Coghe)
Bieke Cobbaert

Gespecialiseerd voetverzorgster Delphine Abrassart (39) is bij haar thuis in de Melkweg gestart met Puur-Phine. “Mensen kunnen bij mij terecht met allerhande voetproblemen, maar ik geef ook nog enkele andere behandelingen”, aldus de zaakvoerster.

Delphine Abrassart (39) woont met haar man Alain Taveirne en hun vijf kinderen langs de Melkweg. “We hebben eind vorig jaar onze garage helemaal verbouwd zodat ik er mijn zelfstandige praktijk kon starten”, begint Delphine. Ze werkte jarenlang als zorgkundige, maar toen haar jongste zoontje geboren werd, wou ze het over een andere boeg gooien. “Als zorgkundige combineerde ik vroeg- en laatdiensten. Met ons grote gezin zag ik dat niet meer zo goed zitten. Daarom besliste ik om in avondschool verschillende opleidingen te volgen binnen mijn interessegebied. Ik volgde gespecialiseerde voetverzorging, nagelstyliste, voetreflexologie en aromatherapie. In 2017 begon ik de avondschool te combineren met behandelingen aan huis.”

Door de focus te leggen op voetproblemen, kan ik mezelf onderscheiden

Nu was Delphine klaar voor een nieuwe stap. “De coronacrisis gaf voor mij de doorslag. Ik dacht ‘het is nu of nooit’ . Een eigen praktijkruimte is niet alleen comfortabeler werken voor mij, ook de klant krijgt meer comfort en geniet zo van wat extra me-time. Het voordeel is ook dat ik hier alles bij de hand heb wanneer ik bijvoorbeeld met een zwaar geïnfecteerde voet geconfronteerd word.”

Dat Delphine zich specialiseert in voetproblemen, is een heel bewuste keuze. “Ik help heel graag mensen, dat zit in mij. Maar door mij te specialiseren en de focus te leggen op voetproblemen, kan ik ook het onderscheid maken. Ik ben er van overtuigd dat dit nodig is om als kleine zelfstandige te overleven. Daarom blijf ik me ook op regelmatige basis bijscholen, zo volg ik bijvoorbeeld de opleidingen sportvoetverzorging en oncologische voetverzorging. Die laatste verzorging is specifiek gericht op mensen met kanker.”

Info: www.puur-phine.be

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.