Deerlijk trekt ten strijde tegen baarmoederhalskanker

Sofie Bovijn van Logo Leieland en schepen van Welzijn Louis Vanderbeken.© (Foto DRD)
Sofie Bovijn van Logo Leieland en schepen van Welzijn Louis Vanderbeken.© (Foto DRD)
Redactie KW

Met een campagne in het straatbeeld en via diverse communicatiekanalen plaatst de gemeente, met medewerking van Logo Leieland, tot midden juni de strijd tegen baarmoederhalskanker in de kijker.

“In Deerlijk laat 67,6 procent van de vrouwen van 25 tot 64 jaar zich preventief onderzoeken”, zegt schepen van Welzijn Louis Vanderbeken (CD&V). “In vergelijking met het Vlaamse gemiddelde van 63,7 procent is dat niet onaardig, maar we willen dat cijfer de hoogte in. Daarom lanceren we een campagne waarbij we een grote slip in het straatbeeld plaatsen en van wijk tot wijk laten rondgaan. De slip is gemaakt door de Deerlijkse naaister Martine Labeeuw. Daarnaast sturen we via verschillende kanalen communicatie uit. We willen dat burgers goed geïnformeerd zijn over het onderzoek en de vaccinatie op jongere leeftijd tegen het humaan papillomavirus (HPV).”

“Het bevolkingsonderzoek kan baarmoederhalskanker of de voorstadia ervan vroegtijdig opsporen. Door om de drie jaar een uitstrijkje te laten nemen, kunnen afwijkende cellen in de baarmoederhals tijdig worden ontdekt en weggenomen. De Vlaamse overheid biedt ook alle jongens en meisjes in het eerste jaar secundair onderwijs gratis een vaccinatie tegen het HPV aan.” (DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten