Corona-uitbraak in woonzorgcentrum Maldegem

In Maldegem is het woonzorgcentrum Warmhof geconfronteerd met een uitbraak van COVID-19. Er zijn 35 van de 119 bewoners besmet met het virus, naast 15 medewerkers. “Voorlopig hebben we nog geen externe hulp nodig”, zegt burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld).

Wzc Warmhof in Maldegem telt alles samen 119 bewoners. Een groepstest bij bewoners en medewerkers op 8 december detecteerde 15 positieve medewerkers en 35 positieve bewoners. Twee ervan liggen in het ziekenhuis. “De besmette bewoners zijn sinds zaterdag in een aparte afdeling ondergebracht, gescheiden van andere bewoners om hen optimaal te kunnen verzorgen.”

Het werk van de 15 besmette medewerkers wordt vooral overgenomen door andere medewerkers van het rusthuis. “Een aantal medewerkers van Thuiszorg zijn bereid om het werk over te nemen en een aantal andere medewerkers zijn bereid om hun ‘minder urgent werk’ later terug op te pakken en nu in te springen”, zegt burgemeester Bart Van Hulle. “Mocht er later blijken dat dit niet voldoende zou zijn, dan is er een plan B – zoals het leger – om ervoor te zorgen dat de verzorging gegarandeerd blijft”, zegt de burgemeester, die voorlopig nog geen externe hulp heeft aangevraagd.

“Het is jammer dat ons dit nu overkomt”, zegt Van Hulle. “Tot hiertoe zijn we altijd gespaard gebleven en nu dit. Dit is echt erg.” De burgemeester benadrukt dat alle voorschriften tot hiertoe altijd zijn gevolgd. “Het jammere is dat de infectie is gebeurd op de afdeling van demente bejaarden. Die mensen weten niet wat gaande is en knuffelen is er gangbaar.”

Het resultaat van zeven testen blijft intussen achter. Die resultaten worden maandag nog bekendgemaakt. Maandag wordt bovendien iedereen nog eens getest.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.