Beernemse Axel Wimme (27)start eigen massagepraktijk naast job in ziekenhuis

Axel Wimme heeft haar eigen praktijkruimte: “De mensen laten ontspannen doe ik met heel veel plezier.”© AVH
Axel Wimme heeft haar eigen praktijkruimte: “De mensen laten ontspannen doe ik met heel veel plezier.”© AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Sinds juli 2020 heeft Axel Wimme (27) een eigen praktijkruimte thuis. Voordien masseerde ze al klanten in haar ouderlijk huis. Via avondschool volgde ze een cursus relaxatiemassage en de voorbije jaren spijkerde ze haar kennis bij met nog een resem andere cursussen. De nieuwe verplichte sluiting frustreert de jonge onderneemster dan ook enorm.

De coronacrisis gooide roet in het eten van het bijberoep van Wimme, maar ze gebruikte de vrijgekomen tijd om zich nog bij te scholen: “Ik wilde niet stilzitten en hoewel het op mijn werk in AZ Sint-Jan erg druk was, vond ik de coronacrisis de ideale gelegenheid om extra cursussen te volgen.

Op termijn wil ik mijn hoofdberoep afbouwen om meer te masseren. Nu masseerde ik enkel ’s avonds en als ik niet aan het werk ben, of in het weekend. Het is niet alleen mijn bijberoep, maar ook een passie.

We moeten nu een derde keer sluiten, net nu we zoveel doen om zo hygiënisch mogelijk te werken. Alles wordt ontsmet, elke klant krijgt verse handdoeken. Hopelijk mogen we straks definitief open.”

Lekker ontspannen

De 27-jarige Oostveldse masseert al erg lang. “Van in mijn kindertijd werd ik er vaak op betrapt dat ik mijn ouders of zo wilde masseren. Toen ik ouder werd, dacht ik opeens dat ik daar ook mijn job van wil maken. Eerst masseerde ik mensen bij hen thuis. Na verschillende extra opleidingen heb ik nu een eigen ruimte in mijn huis. Ik verwelkom er jong en oud voor een relaxerende gewone massage, hotstonemassage of zelfs zwangerschapsmassages. Voor die speciale technieken ging ik op cursus in Rotterdam.”

Volledig overschakelen op masseren in hoofdberoep, ziet de masseuse voorlopig nog niet zitten: “Ik vind het leuk om verschillende dingen te combineren. Bovendien is masseren ook erg zwaar. In bijberoep is het dus ideaal te combineren met ander werk.”

Druk leven

Ook voor Axel waren de voorbije maanden lastig. Na een lange sluiting kon ze nu een maand opnieuw mensen behandelen: “Ik merk dat mijn klanten daar nood aan hebben. We hebben allemaal een druk leven met de nodige dosis stress. Het is mijn taak om hen te laten ontspannen en dat doe ik met veel plezier”, besluit ze.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.