Verschillende eindejaarsevenementen in West-Vlaanderen afgelast door nieuwe maatregelen

In Brugge lijkt ‘Wintergloed’ wel te zullen doorgaan. © BELGA

In heel wat steden en gemeenten in West-Vlaanderen worden verschillende eindejaarsevenementen geschrapt door de invoer van de nieuwe coronamaatregelen. Ook zijn er burgemeesters die voor bepaalde evenementen voorzorgsmaatregelen nemen.

Onder meer de stad Menen besliste al om alle stedelijke evenementen, waaronder de eendagskerstmarkt in Lauwe, te schrappen. Ook de stad Oostende grijpt in in haar eindejaarsaanbod. Zo gaan het eindejaarsvuurwerk en de nieuwjaarsduik niet door. Het podcastfestival wordt door organisator De Standaard uitgesteld naar het voorjaar. Winter in het Park kan wel doorgaan mits de nodige maatregelen. De stad vraagt bovendien om geen staande recepties meer te organiseren en kondigt extra controles aan naar aanleiding van de nieuwe maatregelen.

Mondmasker tijdens Wintergloed

Ook in Brugge blijft men voorzichtig. Daar is zaterdag een crisiscel gepland om alles concreet te bespreken. Al lijkt het erop dat zowel het lichtparcours Wintergloed als de kerstmarkt zal kunnen doorgaan. Wel zou de stad vragen om tijdens Wintergloed een mondmasker te dragen.

In Kortrijk loopt het overleg omtrent de eindejaarsactiviteiten nog volop. Izegem besliste om de kerstmarkt van 19 december te schrappen. In Diksmuide vindt Winterlicht plaats, maar is de kerstmarkt voorlopig nog in beraad. Het winterdorp met kerstmarkt ‘Winterpret’ in Blankenberge vindt plaats met de nodige coronamaatregelen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.