Verhuisplannen voor Motena naar Roelevard; meer ruimte voor Welzijnshuis in Gasthuisstraat

Motena verlaat in 2024 de gebouwen aan de Gasthuisstraat waardoor het Welzijnshuis daar meer capaciteit krijgt.
Motena verlaat in 2024 de gebouwen aan de Gasthuisstraat waardoor het Welzijnshuis daar meer capaciteit krijgt.
Wouter Vander Stricht

Maandagavond 28 juni wordt een overeenkomst tussen het Roeselaarse zorgbedrijf Motena en OCMW Roeselare over de gebouwen op site Gasthuissstraat ter goedkeuring voorgelegd aan de OCMW-raad.

Ten laatste in 2024 verlaat het zorgbedrijf Motena de site van de Gasthuisstraat. De maatschappelijke zetel van Motena verhuist dan naar de nieuwe kantoorruimtes van Roelevard, nu in opbouw aan het station. Dit houdt een herlocalisatie van ondersteunende diensten in zoals HR, financiële dienst, patrimonium, ICT-helpdesk, preventiedienst en zo meer.

130 medewerkers

De vrijgekomen ruimtes zullen ingenomen worden door het Welzijnshuis van Stad/OCMW Roeselare. Verschillende diensten van het Welzijnshuis worden zo beter geclusterd, wat de kwaliteit en efficiënte van de werking nog meer ten goede zal komen. Momenteel zijn al meer dan 130 medewerkers tewerkgesteld in het Welzijnshuis. Het Welzijnshuis krijgt met de verhuizing van Motena maximaal de mogelijkheid om haar hulpverlening verder te ontplooien.

De huidige KIDZ- locatie blijft wel op de site, in tegenstelling tot het Therapeutisch Zorgpunt N. Hiervoor zoekt men een nieuwe locatie in Roeselare om ook die werking alle verdere groeikansen te bieden.

Zorgsite

De hele site rond het Welzijnshuis ontwikkelt zich zo tot een echte ‘zorgsite’ in de stad, met naast het Welzijnshuis, ook de recent opgestarte werking in RSLopPost, een nieuwe nachtopvang voor dak- en thuislozen (maart 2022), de stadscampus van AZ Delta, het nog op te starten palliatief centrum ‘t Moederhuis en het dienstencentrum & woon- zorgcentrum De Waterdam, waarvan de werken aan de laagbouw aanvangen in 2022.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier