Vaste Vuist last alle evenementen af

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre

Het coronavirus houdt lelijk huis en dwingt heel wat verenigingen tot het nemen van drastische beslissingen. Ook in Lauwe worden rake klappen uitgedeeld en besloot Sportgroep Vuist Lauwe VZW om alle geplande evenementen meteen af te lassen. “Met meer dan 2000 leden is het onze plicht hun veiligheid en gezondheid voor alles te stellen. Alle events die tot eind februari 2022 in onze agenda stonden, werden afgelast”, klinkt het bij voorzitter Dries Defossez.

Van het aangekondigde Sinterklaasfeest tot een avond bloemschikken en zelfs het gymgala. De planning van zowel trainers als atleten werd door deze bijzonder harde beslissing meteen een pak lichter gemaakt. “Er heerst heel wat onzekerheid over het verloop van het virus al weten we wel dat het op dit ogenblik welig tiert”, verklaart Dries de gezette stappen. “Als club is het onze maatschappelijke plicht de volksgezondheid voorop te stellen en roepen we iedereen dan ook op de opgelegde maatregelen zonder uitzonderingen te gaan volgen. Helaas is het voor ons onmogelijk om de gevolgen van deze nieuwe golf op termijn te gaan voorspellen. Het aflassen van alle evenementen tot in februari 2022 was voor ons dan ook de enige juiste.”

Hoewel de events dan wel niet doorgaan, valt de sportgroep niet volledig stil. “Reguliere trainingen gaan gewoon door, dan wel volgens de geldende maatregelen”, gaat de voorzitter verder. “Ook competitiewedstrijden gaan nog door, net als de kerstkampen die we hebben georganiseerd. Daar zal gewerkt worden met bubbels, waardoor we de gezondheid van iedereen kunnen vrijwaren.”

Het annuleren van alle evenementen is voor de Lauwse sportgroep extra bitter. “In 2022 vieren we als vereniging onze honderdste verjaardag”, sluit Dries af. “Eind juni willen we uitpakken met een driedaags feest maar ondertussen zijn enkele kleinere activiteiten, begin dit jaar, al terug opgeborgen. Wanneer iedereen de maatregelen strikt opvolgt, zijn we ervan overtuigd dat we weldra opnieuw de draad kunnen opnemen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.