Vandenbroucke wil algemeen mondmaskergebruik vanaf 9 jaar en verplicht telewerk

Minister Frank Vandenbroucke wil het mondmasker verplichten vanaf 9 jaar. © BELGA

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke wil dat het mondmasker opnieuw algemeen wordt gebruikt, vanaf negen jaar. Dat zei hij vrijdag in Terzake op Canvas.

“We staan misschien wel voor het moeilijkste moment sinds de start van deze regering”, zei Vandenbroucke. Het is volgens hem duidelijk geworden dat vaccinatie op zich niet volstaat.

Strengere maatregelen

“De moeilijke boodschap is dat het en-en is. De vaccins zijn onvoldoende sterk tegen het overdragen van de besmetting. Ze werken zeer goed tegen zware ziekte, maar ook onder gevaccineerden gaat het virus over. En daar zit ons probleem.”

Vandenbroucke wil dus opnieuw strengere maatregelen. Het mondmasker moet opnieuw de regel worden, binnen en zelfs buiten waar onvoldoende afstand kan worden gehouden.

Dubbele beveiliging

Bij een evenement binnen zou zowel het Covid Safe Ticket als het mondmasker verplicht moeten worden. “Dat is een dubbele beveiliging”, zei hij.

Daarnaast zou ook telewerk opnieuw verplicht moeten worden, vindt de minister. “Ik zou willen dat we maatregelen nemen die we lang kunnen volhouden, met zijn allen samen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.