Vandenbroucke geen voorstander van verplichte vaccinatie

© REUTERS
© REUTERS
Redactie KW

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) is geen voorstander van verplichte vaccinatie tegen COVID-19. Dat heeft hij dinsdagmiddag geantwoord op vragen in de Commissie Gezondheid van de Kamer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nu de vaccinatiecampagne al enkele weken loopt blijkt dat niet iedereen even enthousiast is om zich te laten inenten tegen het coronavirus. Vooral in Brussel en Wallonië is dat het geval, ook bij verzorgend personeel in de woonzorgcentra. Margot Cloet, gedelegeerd bestuurder bij zorgkoepel Zorgnet-Icuro, brak daarom maandag een lans voor verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel. Dat gebeurde nadat bekend raakte dat in Ingooigem (Anzegem) in woonzorgcentrum Wielant een corona-uitbraak was met de Zuid-Afrikaanse variant. Enkele medewerkers hadden zich niet laten vaccineren. De discussie over het al dan niet verplicht laten vaccineren van de mensen in de zorg laaide daardoor op.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) is daar geen voorstander van, zei hij dinsdag in de Kamercommissie Gezondheid. “Ik denk dat dat zeer moeilijk ligt, en dat dat ons probleem niet oplost.” De vicepremier ziet meer heil in overtuiging. “We begrijpen dat mensen soms twijfelen, maar we moeten rekenen op de feiten. Het is overduidelijk dat de vaccins werken, dat mensen beschermd worden tegen ziekenhuisopname.” (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.