Vanaf volgende week extra vaccins in Gistel en Torhout

In het vaccinatiecentrum in Zomerloos in Gistel kunnen inwoners van Gistel, Oudenburg en Ichtegem een prikje tegen corona krijgen.© TVA
In het vaccinatiecentrum in Zomerloos in Gistel kunnen inwoners van Gistel, Oudenburg en Ichtegem een prikje tegen corona krijgen.© TVA
Redactie KW

Vanaf maandag 15 maart zullen er in de vaccinatiecentra van Gistel en Torhout meer vaccins gezet kunnen worden. Concreet gaan ze in Zomerloos naar 600 coronaprikjes, in De Mast naar 700. “Hoewel de aanlevering van de vaccins langer op zich laat wachten dan gehoopt, gaat het vaccineren in beide centra vlot”, zegt hoofdcoördinator Lore Cortvriendt.

De eerstelijnszone Houtland & Polder omvat zes gemeenten: Torhout, Koekelare, Kortemark, Ichtegem, Oudenburg en Gistel. Torhout heeft met De Mast het vaccinatiecentrum voor de eigen inwoners en die van Koekelare en Kortemark. Gistel mag met zaal Zomerloos naast de eigen inwoners ook mensen uit Oudenburg en Ichtegem ontvangen. Met deze week erbij geteld, worden in zowel Torhout als in Gistel 600 coronavaccins uitgedeeld. Dat aantal verhoogt vanaf volgende week.

‘Goede vooruitzichten’

“Alle dosissen die tot op vandaag geleverd werden, konden vlot geplaatst worden. De problematiek van de ‘no-shows’ valt in onze vaccinatiecentra gelukkig mee”, zegt hoofdcoördinator Lore Cortvriendt. “We verwachten binnenkort een nieuwe toelevering, waardoor we vanaf 15 maart in Torhout 700 en in Gistel 600 vaccins kunnen plaatsen.”

“In vergelijking met de berichtgeving uit enkele andere centra, kunnen we alleen maar tevreden zijn. Uiteraard zouden we graag meer vaccins kunnen plaatsen, maar we merken in de toelevering van de vaccins dat we aan het opschalen zijn. Alleen maar goede vooruitzichten dus”, zegt Cortvriendt.

Bewonersbrief

De lokale besturen van Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Gistel, Ichtegem en Torhout roepen hun inwoners op om zich massaal te laten vaccineren. “We streven met onze zone naar een vaccinatiegraad van ruim 70 procent.”

“Vaccinatie is onze belangrijkste troef om deze pandemie onder controle te krijgen. Enkel als voldoende mensen zich laten vaccineren, kunnen we stukje bij beetje terug ons oude leven oppikken”, vervolgt voorzitter van de eerstelijnszone Romina Vanhooren.

Zo versturen alle lokale besturen een bewonersbrief die in maart in de bus valt bij de inwoners. Daarin staat onder andere meer info over de bereikbaarheid van de vaccinatiecentra, hoe de vaccinatie in zijn werk gaat of wat je zeker moet meebrengen.

Op vandaag zijn er binnen de eerstelijnszone 5.786 van de 77.634 inwoners – of bijna 7,5 procent – ingeënt. Daarbij zitten àlle inwoners van die regio, dus ook mensen die in één van de zes gemeenten wonen, maar bijvoorbeeld werken in ziekenhuizen of woon-zorgcentra in pakweg Oostende, Brugge of Roeselare en daar een prik kregen. (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten