Van Roeselare tot Bredene: ontdek hier wanneer jouw vaccinatiecentrum opent

© BELGA
© BELGA
Olaf Verhaeghe

Vanaf vrijdag 19 februari wordt er geprikt in de West-Vlaamse vaccinatiecentra. Lang niet overal en voorlopig ook niet bijster veel, maar de vaccinatiecampagne buiten de zorginstellingen is wel effectief begonnen. Ontdek hier wanneer jouw vaccinatiecentrum eraan begint.

Na het Limburgse Beringen op maandag gaat ook in de rest van Vlaanderen de vaccinatiecampagne in de grote vaccinatiecentra van start. Voor heel Vlaanderen gaat het om 95 locaties, in onze provincie zijn 22 vaccinatiecentra opgericht. In de eerste weken is het aantal vaccins dat overal wordt geleverd, nog heel beperkt.

Op de meeste plaatsen komen er niet meer dan 100 vaccins per week aan. De grotere centra in Brugge, Roeselare en Kortrijk krijgen er iets meer. Die eerste vaccins zijn bestemd voor mensen uit de eerstelijnszorg, zoals huisartsen, thuisverpleegkundigen en tandartsen en de professionele medewerkers van de vaccinatiecentra zelf.

In Roeselare , Tielt, Poperinge, Ieper, Menen, Oostende en Torhout beginnen ze op vrijdag 19 februari met vaccineren. Op zaterdag 20 februari openen de deuren van het centrum in Veurne, Knokke-Heist en Blankenberge. In Diksmuide start men op zondag 21 februari. Op maandag 22 februari gaat het vaccineren in Brugge, Gistel, Wevelgem en Zwevegem van start. Waregem, Kortrijk, Izegem, Sijsele, Oostkamp en Zedelgem beginnen op dinsdag 23 februari met prikken. Op woensdag 24 februari opent het vaccinatiecentrum in Bredene, als laatste in West-Vlaanderen.

Vanaf 1 maart schakelt de vaccinatiecampagne in paar versnellingen hoger. Vanaf dan komen de 65-plussers en risicopatiënten aan bod voor een inenting tegen de gevolgen van het coronavirus. Vanuit de lokale vaccinatiecentra zal telkens een uitnodiging per brief, mail en sms verstuurd worden met daarop een voorstel tot datum en uur. Die afspraak zal je moeten bevestigen dan wel aanpassen naar een moment dat wel past. Ook wie liever geen vaccin wil, zal dat kunnen aangeven als antwoord op de uitnodiging. Bij de vaccins die vandaag goedgekeurd zijn, zal drie weken later een tweede inenting nodig zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.