Vaccinatievrijwilligers Wevelgem krijgen bedankingsfeest

Alle medewerkers en vrijwilligers werden in hulde betrokken. © HV
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Wevelgem nodigde zijn vaccinatievrijwilligers uit voor een bedankingsfeest in de Porseleinhallen.

In Wevelgem zijn 95 procent van alle 18-plussers al dubbel gevaccineerd. Als je alle leeftijden meerekent, gaat dit over 83 procent. Dit betekent meer dan 24.000 volwassenen en 2.000 minderjarigen. Een hoge score die niet gehaald zou zijn zonder de inzet van de vele tientallen vrijwilligers en medewerkers.

Annemie, Marleen en Christine zijn oud-collega’s en verpleegkundigen. Tijdens hun shift verdeelden ze de taken: de vragen naar de voorgeschiedenis, de prik of de registratie. “De sfeer was altijd heel positief”, klinkt het. “We sprongen bij waar nodig. Tijdens de winter was het soms wel een gedoe met de warm geklede bezoekers, die hun trui niet gemakkelijk uitkregen.” (lacht)

“Veel problemen deden zich niet voor, al viel het wel op dat het meestal jongeren waren die een flauwte kregen. De oudere bewoners vertelden soms hun hele levensverhaal en vroegen regelmatig of er geen koffie te krijgen was. Op het einde van een werkdag was het af en toe spannend om elk spuitje goed te benutten. Het was rondbellen tot er iemand snel snel kon komen.”

Burgemeester Jan Seynhaeve bedankte op het feest alle medewerkers en vrijwilligers voor de volgehouden inspanningen. De reacties op de vraag naar vrijwilligers waren overweldigend en getuigen van het engagement van de Wevelgemse bevolking. Ook de partners kregen een pluim voor hun begrip

De vrijwilligers van het callcenter waren het minst zichtbaar. Ze belden en werden opgebeld, tot uren aan een stuk, met vragen om de afspraak te verplaatsen, om vervoer te regelen of informatie over de vaccins zelf. In het begin van de campagne waren ze soms met vier tegelijk aan de slag. “De telefoon stond niet stil”, vertelt Ann, “zeker toen het AstraZeneca-vaccin vroeger mocht toegediend worden. Ik had nooit gedacht dat het virus er nu nog zou zijn, maar ik heb wel geleerd dat werken in de sociale sector nog iets voor mij kan zijn.”

En dat werk is nog niet voorbij, de vaccinatie gaat vanaf 9 november verder in het klooster.

Info op www.wevelgem.be/vaccinatie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.