Vaccinaties Wevelgem voortaan in vroeger klooster, 65-plussers krijgen uitnodigingen vanaf eind november

Aan de ingang van het oude klooster stelde burgemeester Jan Seynhaeve de nieuwe locatie van het vaccinatiecentrum voor. Hij deed dit met enkele hoofdmedewerksters Els Warlop, Lisa Yserbyt en Nele Dedeurewaerder. © Wilfried Ossieur
Stefaan Lernout

Het vaccinatiecentrum heeft op 9 november opnieuw de deuren geopend. Niet langer in de Porseleinhallen, maar wel in het voormalige klooster in de Acaciastraat. De uitnodigingen volgen binnen enkele weken, er wordt in Wevelgem nog enkel Pfizer geprikt.

Omdat heel wat mensen een derde prik en de ‘nieuwe’ twaalfjarigen nog hun vaccins moeten krijgen, moest Wevelgem op zoek naar een nieuwe locatie om te vaccineren. Die werd gevonden in het klooster dat deels zal aangekocht worden door de gemeente. Het vaccinatiecentrum in De Porseleinhallen werd afgesloten op 13 oktober. De Porseleinhallen staan sinds enkele weken opnieuw volledig ter beschikking voor gemeentelijke evenementen en activiteiten van verenigingen.

Tot 100 prikken per uur

“Op woensdag 9 november zijn er twee lijnen geopend”, legt burgemeester Seynhaeve uit. “Dat kan uitgebreid worden naar drie lijnen. Op volle capaciteit kunnen er een honderdtal prikken per uur worden gezet. Er wordt daarmee geanticipeerd op een mogelijke beslissing van de federale regering om iedereen nog een boosterprik te geven.”

In Wevelgem zal er enkel nog Pfizer geprikt worden, Johnson&Johnson kan je in Menen krijgen

Er is, net zoals in de Porseleinhallen, gezorgd voor een circulatieplan. De ingang is via de grote deur in de Acaciastraat, tegenover cc Guldenberg, en dus niet in de Deken Jonckheerestraat. De uitgang loopt via de kloostertuin. Parkeren kan dus het best op het Guldenbergplein. In het klooster zelf moeten de mensen maar langs bij één verpleegkundige. Die zal zowel de vragen voor de vaccinatie stellen als het spuitje zetten.

Derde prik

“De meeste 65-plussers zullen hun uitnodiging ontvangen eind november”, vervolgt burgemeester Seynhaeve. “Er moet namelijk een bepaalde termijn liggen tussen de tweede en de derde prik. Wie nog niet gevaccineerd is, kan dat nog altijd doen. Het vaccinatiecentrum plant dan een afspraak in.”

“In Wevelgem zal er enkel nog Pfizer geprikt worden. Wie graag een vaccin van Johnson & Johnson wil, kan daarvoor terecht in het vaccinatiecentrum in Menen.”

Inmiddels is in Wevelgem 94,72 procent van alle volwassenen volledig gevaccineerd. Van alle twaalf- tot zeventienjarigen is reeds 92,96 procent volledig gevaccineerd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.