Vaccinaties kunnen doorgaan ondanks corona-uitbraak in Kuurns rusthuis

foto Google
foto Google
Mieke Verhelle
Mieke Verhelle Chef Nieuws Online

Goed nieuws voor de bewoners van woonzorgcentrum Heilige Familie in Kuurne. Hoewel er een opstoot is van het coronavirus, kan de vaccinatie woensdag toch doorgaan. Dat maakte burgemeester Francis Benoit bekend.

Er was even paniek in het woonzorgcentrum Heilige Familie in Kuurne door het grote aantal coronabesmettingen. Eerder bleek al dat het niet om de Britse variant gaat.

Bij een laatste stand van zaken testten 42 bewoners positief. 28 van hen verblijven in de afdeling Maretak en 14 in de afdeling Gasthuis. Zes personeelsleden die in die afdelingen werken, zijn ook positief getest. Een persoon is opgenomen in het ziekenhuis. De meeste bewoners vertonen slechts milde tot geen symptomen. Uit de staalnames werden enkele “superverspreiders” gedetecteerd. Dat wil zeggen dat bij enkele personene een hoge concentratie van het virus werd vastgesteld.

Minder bezoek

In de vier andere afdelingen werden geen besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Ook niet in het dagcentrum en de serviceflats. In totaal zijn er 174 bewoners. Het bezoek in de virusvrije afdelingen is nu op maximaal één persoon vastgelegd in plaats van twee contacten.

De getroffen afdelingen zijn goed afgeschermd van de andere afdelingen. Morgen kunnen de vaccinaties doorgaan zoals gepland voor alle afdelingen met uitzondering van de getroffen afdelingen Gasthuis en Maretak.

“Er wordt constant getest en opgevolgd. En we staan in nauw overleg crisiscentrum en het Agentschap Zorg en Gezondheid”, weet burgemeester Benoit nog. “In Kuurne zijn de andere besmettingen miniem en geïsoleerd tot enkele gezinnen. De hoge cijfers in de tabellen zijn dus te wijten aan deze geïsoleerde opstoot.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten