Vaccinaties in woonzorgcentrum ‘t Hoge in Alveringem starten op 12 januari

Zonder tegenslag krijgen de bewoners van woonzorgcentrum ’t Hoge op dinsdag 12 januari hun coronavaccin toegediend. 70 van de 72 bewoners en alle bewoners van de assistentieflats konden overtuigd worden om het vaccin te nemen.

© AB
© AB

De vaccins voor woonzorgcentrum ’t Hoge komen van Pfizer in Puurs. Ze worden op maandag 11 januari geleverd en door directeur Cynthia Bogaert in ontvangst genomen. De vaccins dienen immers volgens een strikt protocol ontvangen en bewaard te worden.

“Dinsdag om 14 uur beginnen we er aan”, zegt Cynthia Bogaert. “We stelden twee vaccinatieteams aan onder leiding van CRA dr. Vanhauwe en hoofdverpleegkundige Jolien Delancker. Ik heb opdracht gegeven aan ons animatieteam om dit belangrijke moment wat op te fleuren. Nadat bewoners hun spuitje hebben gekregen, wordt hen nog een drankje en hapje aangeboden.”

“Opdat al onze tijd en aandacht die dag naar deze belangrijke activiteit kan gaan, is bezoek op 12 januari niet mogelijk. We konden 70 van onze 72 bewoners en alle bewoners van de flats overtuigen om het vaccin te nemen. Dat is een hoog cijfer en het verheugt ons uiteraard. ’t Hoge is de hele periode coronavrij gebleven. We hopen dat dit zo zal blijven.”

In de week van 18 januari zullen – als alles goed gaat – ook de medewerkers gevaccineerd worden. Het woonzorgcenturm telt zo’n 68 medewerkers waarvan er 57 het vaccin nemen.

(AB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.