https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vaccinatiecentrum in de Tieltse Europahal sluit de deuren

De 67 jarige Anne-Marie Vancauwenberghe uit Wingene centraal op de foto krijgt onder ruime belangstelling van een deel van de aanwezig verpleging, stewards, dokter, apotheker en andere vrijwilligers het allerlaatste vaccin dat in de Tieltse Europahal werd geprikt. © (Foto WM)
Redactie KW

Woensdag 13 oktober iets voor de klok van 17u mocht de 67 jarige Anne-Marie Vancauwenberghe uit Wingene als allerlaatste een coronavaccin ontvangen in het Tieltse Vaccinatiecentrum.

Van 19 februari tot 13 oktober passeerde de opgeroepen inwoners van Dentergem, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede, Tielt of Wingene voor minstens één prik richting een terug normaal leven in de Tieltse Europahal. Meer dan 450 unieke vrijwilligers hielpen tijdens deze periode mee om van de 239 vaccinatieshifts – in totaal goed voor 113.393 prikjes – voor iedereen een vlotte en aangename ervaring te maken.

Donderdagmorgen werd begonnen worden met de afbraak van het vaccinatiecentrum en opkuis van de Tieltse Europahal zodat deze tegen de dag van de jeugdbeweging op 22 oktober weer beschikbaar zal voor verenigingen en evenementen.

Tielt blijft echter wel de uitvalsbasis voor verdere vaccinatie. Het Tieltse stadsbestuur zocht en vond een eventuele alternatieve locatie en zal hier zodra alles in een definitieve plooi is gevallen samen met de zeven andere betrokken besturen over communiceren. (WM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.