Vaccinatiecentra krijgen goed rapport: 98 procent van de Vlamingen tevreden over werking

Maar liefst 98 procent van de Vlamingen is tevreden met de manier waarop de vaccinatiecentra werken.© Olaf Verhaeghe
Maar liefst 98 procent van de Vlamingen is tevreden met de manier waarop de vaccinatiecentra werken.© Olaf Verhaeghe
Olaf Verhaeghe

De massale inzet van de vele vrijwilligers in de vaccinatiecentra wordt immens gewaardeerd. Dat blijkt uit de bevraging die Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) liet uitvoeren bij de bezoekers. Maar liefst 98 procent van de bevraagde Vlamingen geeft zijn of haar vaccinatiecentrum een score van minstens 8 op 10. “

In heel Vlaanderen zijn er 95, in West-Vlaanderen 22. De vaccinatiecentra spelen een cruciale rol in de campagne tegen het coronavirus. Met de hulp van de evenementensector werden de vele locaties in sneltempo opgebouwd en vele duizenden vrijwilligers én beroepsmensen staken er de voorbije maanden de handen uit de mouwen. Intussen draait de vaccinatiecampagne op volle toeren en kreeg meer dan één op de drie Vlamingen al een eerste dosis van het vaccin.

Dat de vaccinatiecentra goed werken, blijkt uit een enquête die in opdracht van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers werd uitgevoerd op een tiental locaties. In totaal vulden 1.204 bezoekers de bevraging in. Het rapport? Bijzonder goed. “Maar liefst 98 procent van de respondenten is tevreden en geeft een algemene score van 8 of meer op 10”, zegt minister Somers.

“92 procent van de bezoekers geeft aan dat de bereikbaarheid en toegankelijkheid van het vaccinatiecentrum minstens een 9 op 10 verdient”, aldus de minister nog. “Alle respondenten zeggen daarnaast goed onthaald te zijn door de medewerkers en vrijwilligers en geven een score van 8 of meer. De resultaten tonen aan onze vaccinatiecentra goed georganiseerd zijn en goed werk leveren.”

“Met onze 95 vaccinatiecentra hebben we in Vlaanderen bewust gekozen voor een vaccinatiepolitiek gericht op nabijheid: dicht bij de mensen en gedragen door de eerstelijnszones en lokale besturen”, pikt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) in. “De resultaten mogen er zijn: bij de 65-plussers bedraagt de vaccinatiegraad 99%, wat onze stoutste verwachtingen overtreft. Ook de vaccinatiebereidheid blijft hoog. Ondertussen schalen we verder op en zullen we in juni om en bij de 3,2 miljoen vaccins zetten. We kunnen dit maar in goede banen leiden indien onze vaccinatiecentra voortreffelijk werk leveren, wat zo is.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.