Vaccinatiecentra eerstelijnszone RITS in zaal ISO (Izegem) en Europahal (Tielt)

Wouter Vander Stricht

De Eerstelijnszone RITS krijgt twee vaccinatiecentra. In zaal ISO zullen de burgers uit Izegem, Ingelmunster, Lendelede en Ledegem hun spuit krijgen. De gemeente Ledegem behoort tot een andere eerstelijnszone, maar de voorkeur gaat uit om bij Izegem aan te sluiten. Maar daarover moet nog in overleg gegaan worden met de huisartsenkringen. In de Europahal in Tielt zijn dat de inwoners van Tielt, Oostrozebeke, Meulebeke, Pittem, Ruiselede, Wingene en Dentergem.

De lokale besturen van het werkgebied Midwest (Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene), samen met Dentergem en Lendelede (die niet tot Midwest behoren) werken al maanden samen om de covid-crisis in te dijken.

De uitrol van de vaccinatiestrategie pakten ze ook samen aan. Zopas raakte al bekend dat voor de Eerstelijnszone Midden-West-Vlaanderen de vaccinatie zal gebeuren op de site Schiervelde, meer bepaald in de Expohallen. Voor de gemeenten van de Eerstelijnszone RITS (Izegem, Ingelmunster, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede, Tielt, Wielsbeke, Wingene en Dentergem) worden er twee: zaal ISO in Izegem en de Europahal in Tielt.

In zaal ISO zullen de burgers uit Izegem, Ingelmunster, Lendelede en Ledegem hun spuitje krijgen. In de Europahal in Tielt zijn dat de inwoners van Tielt, Oostrozebeke, Meulebeke, Pittem, Ruiselede, Wingene en Dentergem. De bewoners in van Wielsbeke mogen zich voor hun vaccinatie naar Expo Waregem begeven.