Vaccinatiecampagne in Fedasil Poelkapelle is een succes

© iStock
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

Bij de vaccinatiecampagne tegen Covid-19 in het asielcentrum van Poelkapelle liet 94 procent van de volwassen bewoners en 100 procent van de jongeren die er verblijven zich vaccineren tegen Covid-19. Dat meldt het asielcentrum in een nieuwsbrief. “Een succes en daarop zijn we wel trots.”

De vaccinatiecampagne in het asielcentrum in Poelkapelle blijkt een groot succes. Na een infocampagne in verschillende talen bleek zowel bij de volwassen bewoners als bij de jongeren de bereidheid groot.

“Toen we enkele maanden geleden startten met de vaccinatie, merkten we snel dat inwoners niet altijd goed waren geïnformeerd”, zegt de centrumdirecteur. “Daarom spraken we alle bewoners individueel aan, zodat ze een doordachte beslissing konden maken. Veel bewoners stemden in met het vaccin op het moment dat ze begrepen dat het zorgde voor bescherming.”

Klein vaccinatiecentrum

Op 15 mei lieten zich 102 bewoners vaccineren, wat neerkomt op 93 procent van de plus-18-jarigen. “De vaccinaties voor asielzoekers gebeuren in het opvangcentrum zelf, waardoor we alle collega’s van alle diensten inschakelden om een klein vaccinatiecentrum op te richten.”

Met trots kunnen we zeggen dat 94,4 procent van de volwassen bewoners en 100 procent van de jongeren tussen 12 en 18 jaar zich lieten vaccineren

“Bij de bewoners is er een heel grote vaccinatiebereidheid waardoor we al meerdere prikrondes hebben mogen organiseren. Nadat we groen licht kregen om de 16- tot 18-jarigen te vaccineren vond er op 5 juli een tweede vaccinatieronde plaats. Toen lieten 41 jongeren en een aantal nieuwkomers en jongeren uit de gezinnen zich een prik plaatsen.”

Johnson&Johnson vaccin

“Er volgde nog een derde en vierde vaccinatieronde waarbij de 12- tot 15-jarigen (met toestemming van hun voogd) hun vaccin kregen. Met trots kunnen we zeggen dat 94,4 procent van de volwassen bewoners en 100 procent van de jongeren tussen 12 en 18 jaar zich lieten vaccineren!”

Alle bewoners in het asielcentrum in Poelkapelle kregen het Johnson & Johnson vaccin, omdat er maar één spuitje nodig is. Dat is een bewuste keuze, omdat het nooit met zekerheid kan worden gezegd hoelang mensen in het asielcentrum blijven. (CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier