Vaccinatie in Izegem gaat niet nu vrijdag, maar volgende dinsdag van start na softwareproblemen

Vrijdag hadden de eerstelijnszorgverleners normaal als eersten een coronaprik in het Izegemse vaccinatiecentrum moeten krijgen, maar door softwareproblemen wordt dat uitgesteld tot volgende week dinsdag. Naar het Izegemse vaccinatiecentrum worden straks de bewoners van Izegem, Ingelmunster, Lendelede en Ledegem om gevaccineerd te worden.

Het Izegemse vaccinatiecentrum draaide vorige woensdag proef in zaal Iso in Izegem, maar deze week doken er softwareproblemen op.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Het Izegemse vaccinatiecentrum draaide vorige woensdag proef in zaal Iso in Izegem, maar deze week doken er softwareproblemen op.©Frank Meurisse Frank Meurisse

Aanstaande vrijdag 19 februari was in Izegem in principe het eerste vaccinatiemoment voor de eerstelijnszorgverleners gepland. Maandag had Doclr, het online agendasysteem waarmee de uitnodigingen worden verstuurd, paraat moeten zijn. Maar dat bleek in heel Vlaanderen nog niet het geval.

“De uitnodigingen kunnen dus pas vandaag dinsdag 16 februari uitgestuurd worden. Het versturen van de uitnodigingen op twee dagen voor het eerste vaccinatiemoment lijkt ons niet aangewezen. Dit zorgt ervoor dat de kans reëel is dat er uitnodigingen aankomen na het eerste vaccinatiemoment, wat uiteraard niet de bedoeling is. Daarom zullen we vrijdag dan toch niet van start gaan”, klinkt het bij communicatieverantwoordelijke Elke De Taevernier.

Of de softwareproblemen ook voor vertragingen zorgen in andere eerstelijnszones is nog niet duidelijk.

Twee vaccinatielijnen

Het eerste vaccinatiemoment – op twee vaccinatielijnen – is nu verplaatst naar dinsdag 23 februari van 8.30 uur tot 12.30 uur. De volgende vaccinatiemomenten zullen dan plaatsvinden op donderdag 25 februari (13.30 tot 17.30 uur), dinsdag 2 maart (8.30 tot 12.30 uur) en donderdag 4 maart (13.30 tot 17.30 uur). Dit ook telkens op 2 vaccinatielijnen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.