Tweeling Georgette en Georges Titeca (87) gevaccineerd

Georges en Georgette Titeca gingen in alle rust en kalmte hun eerste vaccin halen.© EG
Georges en Georgette Titeca gingen in alle rust en kalmte hun eerste vaccin halen.© EG
Redactie KW

Georgette en Georges Titeca, een 87-jarige tweeling uit Ieper, trokken dinsdag ook naar de Ieperse sporthal in de Leopold III-laan om zich te laten vaccineren tegen corona. De vaccinatie gebeurde met het AstraZeneca vaccin.

“Ik hoop dat iedereen zich laat inenten, ondanks de negatieve reacties die soms de ronde doen”, vertelt Georgette. “Dan hebben wij als oudere mensen toch nog een beetje zicht op de toekomst, en kan ik hopelijk binnenkort eens op restaurant gaan, samen met mijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Nu wordt ons gewoon alles afgepakt, en zelfs een bezoekje van de kinderen in mijn eigen huis is haast onmogelijk. Sommigen vergelijken het met de oorlog, maar ik denk dat het nu nog veel erger is. Toen kon je nog eens afspreken met vrienden, wat helaas al lange tijd niet meer het geval is.”

Georges werd eind september vorig jaar zelf het slachtoffer van corona. Hij lag ongeveer een maand in het Jan Yperman Ziekenhuis op de covid-afdeling. “Dat was zeker geen lachertje”, zegt Georges.

“Hoed af voor alle mensen die op deze afdeling werken. Voor hen was en is het zeker geen sinecure met die pakken aan, en toch was er voor hen niets te veel. Hoe ik besmet werd, is nog maar de vraag. Ik heb er geen echte verklaring voor. Feit is wel dat de helpster die aan huis komt, enkele dagen voordien haar werk moest staken na een positieve test. Wij werden hiervan op de hoogte gesteld en gevraagd om een test te laten doen door de huisdokter. Met het gekende gevolg. Maar ik werp zeker geen steen naar iemand. Ook mijn vrouw Elza Bamelis testte positief, maar zij mocht thuisblijven. Mijn probleem situeerde zich vooral op de longen en ik had moeite met de ademhaling.”

AstraZeneca

De Ieperse tweeling weet dat ze het AstraZeneca vaccin kregen ingespoten. Een vaccin dat de laatste tijd vaak in het nieuws ter sprake kwam. “Ik trek me daar allemaal niets van aan” aldus Georgette.

“Als je daar begint aan te denken ga je jezelf misschien nog slechter voelen en het is zo al erg genoeg. Als alles achter de rug is, zal ik echt in de handen klappen. Voor ons en voor vele anderen is het echt genoeg geweest.”

Georges is tevreden dat het aantal vaccinaties stijgt. “Corona zorgde in veel families voor bange momenten en flink wat verdriet. En iedereen kent wel iemand die in het ziekenhuis verbleef of misschien erger nog, familie of goede vrienden verloor in het afgelopen jaar. Wij zijn tevreden dat de eerste vaccinatie achter de rug is”, besluit Georges na de prik.

(EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.