Twee klassen van Sint-Paulusschool in quarantaine na vermoedens over Britse coronavariant

Twee klassen van de Sint-Paulusschool Campus Hemelvaart zijn vrijdag in quarantaine geplaatst, nadat twee leerlingen besmet blijken met het coronavirus. Mogelijk gaat het zelfs om de Britse variant.

De leerlingen van de twee klassen worden tweemaal getest.©DIRK WAEM BELGA
De leerlingen van de twee klassen worden tweemaal getest.©DIRK WAEM BELGA

De Waregemse middelbare school bracht alle ouders op de hoogte van het nieuws. De twee leerlingen in kwestie zijn zussen die elk in een andere klas zitten. Vrijdagochtend raakte bekend dat de twee een positieve coronatest – met vermoedens van de Britse variant – afgelegd hadden, waarna de directie en de contacttracing beslisten om de twee klassen in quarantaine te plaatsen. Ze werden meteen opgehaald door de ouders, moeten tien dagen in isolatie gaan en worden op dag één en negen getest.

Eerder werden er al coronabesmettingen gemeld in de Campus Hemelvaart, maar toen ging het om de gewone variant en moesten enkel de leerlingen die een hoogrisicocontact hadden met de besmette leerlingen in quarantaine. Aangezien de Britse variant hier mogelijk in het spel is, werd er nu dus drastischer ingegrepen. (PN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.