‘t SchildPad viert verjaardag met expo

Ruth Kaesteker en Sofie Vanderhaeghe willen en warm en verbonden Poperinge creëren. © Michael Depestele
Redactie KW

Vzw ’t SchildPad zet zich in voor het emotioneel en mentaal welzijn van jongeren (10+) in Poperinge. De vzw bestaat dit jaar vijf jaar en pakt uit met een tentoonstelling ‘Kikteki achter nuzze maskers’ in de Gasthuiskapel en een inspiratiedag ‘Kwetsbaarheid: de poort naar verbinding’.

In 2016 startten Ruth Kaesteker en Sofie Vanderhaeghe met vzw ’t SchildPad om bij te dragen tot het emotioneel en mentaal welzijn van kinderen en jongeren in Poperinge. “Met onze projecten zetten we ons in om meer openheid te creëren en emotionele vaardigheden aan te leren. Zo dragen we bij aan een warm en verbonden Poperinge”, vertellen Sofie en Ruth. “We zijn trots om dit jaar twee projecten voor te stellen die doorgaan tijdens de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid. Er is de tentoonstelling ‘Kikteki achter nuzze maskers’, voor en door jongeren. ‘Kikteki’ is een dubbele uitnodiging: om je te laten zien en je masker af te zetten én om te kijken en je te laten raken door wat er écht speelt bij de jongeren.”

Van vrijdag 1 tot zondag 10 oktober kan je in de Gasthuiskapel in Poperinge de tentoonstelling bezoeken. “Alle leerlingen vanaf de tweede graad komen via de school op bezoek. Ook tijdens de schooluren kan het ruimer publiek de tentoonstelling bezoeken. Op zaterdag 2 oktober, zondag 3 oktober, woensdag 6 oktober en vrijdag 8 oktober kan de tentoonstelling telkens bezocht worden van 14 tot 18 uur.”

Een tweede project van ‘t SchildPad is de inspiratiedag ‘Kwetsbaarheid: de poort naar verbinding’ op vrijdag 8 oktober. “Verschillende gastsprekers komen langs zoals Jan Toye (Fonds GaVoorGeluk), Lut Celie (Bleekweide), Willy Vandamme en Lut Wouters (vzw Re-Member) en Dirk De Wachter (psychotherepeut en psychiater). “We zijn enorm dankbaar voor alle steun, acties en sponsoring die deze projecten en onze werking mogelijk maakt. Dankzij hen kunnen we onze werking blijven garanderen.”

Meer info over vzw ‘t SchildPad via www.tschildpad.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier