https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Stad investeert verder in sport en beweging

foto FRO © Picasa
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

“Calisthenics of street workout is fitnessen op lichaamsgewicht, zonder al te zotte apparatuur of gewichten, goedkoop en efficiënt”, zegt fitness-freak, geboren en getogen Oostendenaar Chesney Gerber. “Stad Oostende heeft positief gereageerd op onze vraag om fitnesstoestellen te plaatsen in het Leopoldpark. Nu is een project opgestart om op verschillende plaatsen in de stad dergelijke toestellen te plaatsen.”

“In grote binnen- en buitenlandse steden vind je die toestellen reeds overal in het straatbeeld. Ze nodigen uit tot sociaal contact en fitnessen is gezond.”

De publieke ruimte is voor de Oostendenaar dé plek bij uitstek om elkaar te ontmoeten en daarbij scheppen samen sporten en recreatie een ideale band. Om dit verder te ontplooien heeft de stad een investering goedgekeurd om sporttoestellen te installeren op zes locaties.

“Deze zomer werden de fit-o-meter oefenstations in sportpark De Schorre al gerenoveerd met nieuwe toestellen en nu krijgt ook het bestaande fitnessparcours in het Leopoldpark een grondige opfrisbeurt”, licht Björn Anseeuw toe, eerste schepen en bevoegd voor het Openbaar Domein.

“Stad Oostende biedt sportinfrastructuur aan voor jong en oud. Zo komen er zeer toegankelijke ‘trappers’ bij zitbanken op plaatsen waar geregeld senioren plaatsnemen.”

Sportpark De Schorre

“De stad investeert ook in een tweede Calisthenics parcours en een reeks outdoor fitnesstoestellen voor wie kracht- of cardiotraining wil doen.”

“Het CrossFit-station in sportpark De Schorre is een groot succes. We hopen dat ook de nieuwe sportinfrastructuur goed zal scoren. ’t Eilandje is een oase van rust op de Vuurtorenwijk waar wandelaars, lopers, fietsers en allerlei sporters thuis zijn.”

“We investeren in een eerste fase 21.956,69 euro. Ook de volgende jaren zal een budget vrijgemaakt worden om outdoor sport- en bewegingsmogelijkheden te voorzien in de verschillende wijken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten