Sportpark De Schorre krijgt CrossFit-installatie

Buurtbewoner Adeel Hakimi en gemeenteraadslid Michael Vanhee (Vooruit) pleitten eerder al voor nieuwe fitnesstoestellen.© JRO
Buurtbewoner Adeel Hakimi en gemeenteraadslid Michael Vanhee (Vooruit) pleitten eerder al voor nieuwe fitnesstoestellen.© JRO
Redactie KW

Het stadsbestuur plaatst een CrossFit-installatie op sportpark De Schorre. De stad bereidt dat project al zo’n jaar voor, maar onlangs stelde gemeenteraadslid Michael Vanhee (Vooruit) er ook een schriftelijke vraag over.

In het Leopoldpark staan moderne fitnesstoestellen. Ook op De Schorre vind je enkele toestellen, maar die zijn verouderd. Buurtbewoner Adeel Hakimi (25) maakt geregeld gebruik van de toestellen op De Schorre. “Die zijn gemaakt van hout”, vertelt Adeel. “Dat zorgt voor splinters, maar de toestellen zijn ook verouderd en dringend aan vervanging toe.”

Fitnesstoestellen

Adeel krijgt de steun van wijkbewoner en gemeenteraadslid Michael Vanhee. “We leven in bijzondere tijden, waar gezondheid meer dan ooit centraal staat”, vertelt hij. “Buiten sporten is voor velen de enige manier, zowel praktisch als financieel. De lijn van de fitnesstoestellen in het Leopoldpark kan doorgetrokken worden naar De Schorre. Adeel contacteerde zelf al het stadsbestuur, maar kreeg geen gehoor. Daarom heb ik een schriftelijke vraag ingediend.”

“We gaan ind

Schepenen Bart Plasschaert (rechts) en Björn Anseeuw (tweede van rechts) kondigden deze week aan dat er op sportpark De Schorre een CrossFit-installatie komt.© gf
Schepenen Bart Plasschaert (rechts) en Björn Anseeuw (tweede van rechts) kondigden deze week aan dat er op sportpark De Schorre een CrossFit-installatie komt.© gf

erdaad van de houten toestellen op De Schorre afstappen”, vertelt sportschepen Bart Plasschaert (CD&V). “Alleen zijn we al veel langer bezig met dat plan. Er komt een nieuwe CrossFit-installatie rond de atletiekpiste in het begin van het sportpark. We gaan die toestellen niet meer spreiden over het park, maar groeperen. We merken immers dat veel meer mensen nu in groep sporten. Tegen eind deze maand zouden de toestellen er moeten staan. We willen dat plan in de toekomst uitbreiden naar alle wijken.”

Sportinfrastructuur als ontmoetingsplaats

“CrossFit is een uitgelezen manier om je gezondheid te verbeteren, gewicht te verliezen en je sportprestaties naar een hoger niveau te tillen. Deze multifunctionele en permanente buitengym zal vrij toegankelijk zijn en past in de beleidsvisie van de stad om te investeren in sportinfrastructuur als ontmoetingsplaats”, aldus eerste schepen Björn Anseeuw (N-VA).

𝗢𝗼𝘀𝘁𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗸𝗿𝗶𝗷𝗴𝘁 𝗲𝗲𝗻 𝗲𝗲𝗿𝘀𝘁𝗲 𝗖𝗿𝗼𝘀𝘀𝗙𝗶𝘁-𝘀𝘁𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗼𝗽 𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁𝗽𝗮𝗿𝗸 𝗗𝗲 𝗦𝗰𝗵𝗼𝗿𝗿𝗲!🤸‍♂️ CrossFit is er voor iedereen en voor elk…

Geplaatst door Björn Anseeuw op Dinsdag 13 april 2021

Voor de bouw van de installatie, die onder meer over een schokdempende rubberen vloer zal beschikken, is een bedrag van 18.390 euro uitgetrokken. (JRO/HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.