https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sofie Sanders (CD&V Oudenburg) pleit voor opstart project ‘De Gele Doos’

Als apotheker is Sofie Sanders al bekend met het gebruik van de Gele Doos.© LIN
Als apotheker is Sofie Sanders al bekend met het gebruik van de Gele Doos.© LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

CD&V-gemeenteraadslid Sofie Sanders stelt als toegevoegd punt op de gemeenteraad van woensdag 19 mei voor het project ‘De Gele Doos’ goed te keuren. Het project wordt al in meerdere steden en gemeenten gebruikt.

“De Gele Doos is een herkenbare bewaardoos waarin je medische en andere gegevens over jezelf stopt. Die kunnen nuttig zijn voor diensten als brandweer, politie en medische hulpverleners in een noodsituatie. De Gele Doos wordt in de koelkast bewaard”, legt raadslid Sofie Sanders (CD&V) uit.

Sneller gepaste hulp

Als apotheker is ze al bekend met het gebruik en hoort ze van collega’s dat de Gele Doos al bij veel mensen thuis staat in de frigo. “Iedereen heeft een koelkast in huis en het is een gemakkelijke vindplaats voor hulpverleners. Wanneer je dan in nood verkeert of vermist blijkt, vinden de diensten sneller de nodige informatie om gepaste hulp te bieden”, legt Sofie Sanders uit.

“Door de meegeleverde sticker te plakken op de binnenkant van je voordeur, weten hulpverleners dat er een Gele Doos in je koelkast zit.”

Nuttig voor iedereen

“De informatie in de Gele Doos is enkel bedoeld voor hulpverleners als die nodig is om snel en veilig te handelen in geval van medische nood, een ongeval of verdwijning. Daarin steek je bijvoorbeeld een kopie van je identiteitskaart, waarop je duidelijk nog herkenbaar bent, of een recente foto, medische gegevens, contactpersonen, gegevens die nuttig zijn in het geval van vermissing”, aldus nog het raadslid.

“De Gele Doos kan voornamelijk nuttig zijn bij ouderen en mensen met een beperking of chronische ziekte, maar bij uitbreiding kunnen alle inwoners van Oudenburg baat hebben bij zo’n doos met hun medische informatie”, besluit Sofie Sanders die hoopt dat haar voorstel op woensdag 19 mei wordt aanvaard door de hele gemeenteraad.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.