Slechts één extra besmetting in De Negensprong, kinderopvang opnieuw open

Vrijdag kwam een mobiel testteam langs in De Balluchon. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Vrijdag kwam een mobiel testteam langs in De Balluchon. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Laurens Kindt

De buitenschoolse kinderopvang De Buidel in Koekelare mag dinsdag weer open. Dat heeft het gemeentebestuur beslist. De kinderopvang ging vrijdag dicht na een mogelijke corona-uitbraak in basisschool De Negensprong maar daar blijkt na uitgebreide tests niets van aan.

Bij drie leerlingen van De Negensprong werd vorige week een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Omdat één van die kinderen nauw contact had gehad met kinderen en begeleiders van De Buidel, nam burgemeester Patrick Lansens (sp.a) het zekere voor het onzekere en besloot de buitenschoolse kinderopvang te sluiten. Ook alle activiteiten voor kinderen jonger dan twaalf jaar werden opgeschort. Vrijdag kwam een mobiel testteam langs in De Balluchon. “Daarbij zijn maar liefst 350 leerlingen getest, naast de leerkrachten en de begeleiders. Uit de resultaten blijkt dat er ‘slechts’ één extra besmetting in basisschool De Negensprong is vastgesteld”, zegt burgemeester Lansens.

De meeste klassen van De Negensprong kunnen dus hervatten, de leerlingen van twee klassen moeten nog in quarantaine blijven. “Zij krijgen donderdag nog een test, zoals het protocol voorschrijft, en zullen dan pas zekerheid en duidelijkheid hebben. Ook zeven begeleiders van De Buidel moeten nog minstens tot donderdag in quarantaine blijven. Zij testten weliswaar negatief, maar hadden toch een hoogrisicocontact en krijgen dus ook een tweede test. Die zeven begeleiders zijn zowat de helft van ons personeelsbestand. Desondanks gaat De Buidel dinsdag opnieuw open, al zal dat op een ander regime zijn. Wij roepen de mensen dan ook op om de komende dagen zo weinig mogelijk beroep te doen op de buitenschoolse kinderopvang”, klinkt het. Ook in de muziekschool mogen de lessen hervat worden en het verbod op activiteiten voor kinderen onder de twaalf jaar wordt eveneens opgeheven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier