Slechts 190 reservaties voor open vaccinatiedag Kursaal Oostende

© iStock

Voor de open vaccinatiedag op dinsdag 13 juli in het vaccinatiecentrum Kursaal Oostende zijn voorlopig slechts 190 mensen ingeschreven voor meer dan 1.000 beschikbare vaccins. Dat meldt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) maandag 12 juli. De extra vaccinatiedag komt er dankzij een extra levering van Johnson&Johnson-vaccins. De stad wil inwoners van Oostende en Middelkerke die nog geen vaccin kregen toch aanmoedigen om zich te laten vaccineren.

Op dinsdag 13 juli houdt het vaccinatiecentrum Kursaal een open vaccinatiedag voor inwoners die zich nog niet lieten vaccineren. Zij krijgen een tweede kans om zich in te enten dankzij een extra levering van zo’n 1.200 Johnson & Johnson-vaccins.

De stad Oostende riep alle niet-gevaccineerde en meerderjarige Oostendenaars op om zich op voorhand in te schrijven, maar voorlopig zijn slechts 190 inwoners ingeschreven.

Vaccinatie ook zonder afspraak mogelijk

Wie zich wil laten vaccineren, kan wel nog de dag zelf tussen 8 en 12 uur zonder afspraak langsgaan in het vaccinatiecentrum. Overschotten worden dinsdag 13 juli zo veel mogelijk weggewerkt via de Qvax-lijst .

“Maar ook daar staan niet zo veel inwoners op, omdat er al veel gevaccineerd is en omdat het vaccin in kwestie enkel gegeven wordt aan meerderjarigen”, zegt Tommelein.

Slecht één prikje, veilig voor de zomer

“Voorlopig zijn er weinig inschrijvingen maar we hopen toch de mensen die nog twijfelen te overtuigen met slechts één prikje Johnson&Johnson. Zo zijn mensen tenslotte veilig voor de zomer en eventuele reizen.”

Intussen kregen bijna 51.600 of 85 procent van de meerderjarige Oostendenaars minstens één prik. Wie op 13 juli niet vrij is en zich toch wil opgeven om gevaccineerd te worden in Kursaal, kan zich ook nog steeds via Qvax inschrijven.