Saida Qnioun kreeg als eerste spuitje in de Porseleinhallen

Redactie KW

Maandagmiddag om 13.30 uur werd in de Porseleinhallen het eerste coronavaccin toegediend. Die eer viel te beurt aan de 23-jarige Saida Qbioun uit de Menenstraat in Wevelgem, die werkt als zorgcoach in Triamant-Zorgeloos Wonen in Geluwe.

“Ik heb totaal geen stress en keek uit naar het vaccin. Schrik had ik niet want ik ken al veel mensen die ingeënt zijn en ik hoorde nog van niemand klachten. In de loop van de namiddag werden 100 spuitjes gezet, morgen dinsdag nog eens 100 en begin volgende week nog eens 100. Wevelgem vormt samen met Menen en Wervik een eerstelijnszone. Men kreeg van de Vlaamse overheid toestemming om twee vaccinatiecentra in te richten in onze eerstelijnszone. In Wevelgem zijn dat de Porseleinhallen. In de Porseleinhallen zijn vier vaccinatielijnen uitgestippeld, wat erop neer komt dat men 80 mensen per uur kan vaccineren als er voldoende vaccins beschikbaar zijn. In de Porseleinhallen wordt gevaccineerd op maandag en dinsdag, van zodra er voldoende vaccins geleverd worden, gebeurt dit ook ook op zondag. (WO)

Alle info over de Wevelgemse vaccinatiecampagne kan men raadplegen op www.wevelgem.be/vaccinatie. Met vragen kan men terecht op het telefoonnummer 056 43 39 20

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.