Roeselaarse 16- en 17-jarigen krijgen vaccinatie-uitnodiging in de bus

© BELGA
© BELGA
Wouter Vander Stricht

De Roeselaarse 16- en 17-jarigen kregen ondertussen ook al een uitnodiging in de bus. Wie zich wil laten vaccineren kan dat dus de eerstkomende weken met het Pfizer-vaccin. Ondertussen is al 82 procent van de Roeselaarse volwassen bevolking (minstens) voor een eerste maal geprikt. “Daarmee doen we het het best van alle centrumsteden”, klinkt het bij burgemeester Kris Declercq. Ook de capaciteit van het testcentrum in de Ardooisesteenweg werd in functie van de reisplannen van de Roeselarenaars opgeschroefd.

Vorige week werden in Roeselare 18- tot 22-jarigen uitgenodigd voor hun vaccinatie in het vaccinatiecentrum op Schiervelde. Via de QVAX werden zelfs al 16- en 17-jarigen gevaccineerd. Vandaag zijn de uitnodigingen voor alle Roeselarenaars die in aanmerking komen voor een vaccin de deur uit. Daardoor zullen tegen 11 juli alle volwassenen en 16- en 17-jarige Roeselarenaars de kans gekregen hebben om zich te laten vaccineren.

Voor volgende week zijn 16.000 vaccins beschikbaar. Vanaf 12 juli staan vooral afspraken voor tweede prikken gepland. Roeselare heeft een zeer hoge vaccinatiegraad, de hoogste van alle centrumsteden. Na de grote versnelling in de vaccinatiecampagne van de voorbije weken is vandaag de kaap gerond van 82 procent volwassen Roeselarenaars met een eerste dosis. 43 procent werd al volledig gevaccineerd.

Ook onze jongeren wachten al lang op hun vaccin, ik ben blij dat we hun geduld kunnen belonen zodat men toch met een geruster gemoed de vakantie kan verder zetten – burgemeester Kris Declercq

Alle 16- en 17-jarigen krijgen een uitnodiging om zich te laten vaccineren in het vaccinatiecentrum. Daarmee haalt het vaccinatiecentrum de vooropgestelde doelstelling om iedereen voor 11 juli te vaccineren ruimschoots. De uitnodiging zal zowel via mail als op hun domicilie-adres toekomen. En net zoals bij de oudere bevolking zullen zij moeten aanduiden of zij hun vaccinatie accepteren of weigeren. Als de jongere op dat moment niet aanwezig is voor de vaccinatie door een kamp of andere reden, kan de vaccinatie verplaatst worden. De uitnodiging tot vaccinatie is 30 dagen geldig. Binnen die 30 dagen kan een nieuwe datum ingepland worden. Er wordt uiteraard gevraagd om zoveel mogelijk de geplande afspraak te laten doorgaan.

16- en 17-jarigen komen enkel in aanmerking voor het Pfizer-vaccin. Jongeren vanaf 18 jaar kunnen zowel een vaccin van Johnson & Johnson of Pfizer krijgen. De optie om vrijwillig voor het J&J-vaccin te kiezen is voorzien in de reservelijst QVAX.

Inhaalmoment vaccinatie kan vanaf woensdag 30 juni

Woensdag 30 juni start Vlaanderen met de inhaalronde voor wie zijn uitnodiging voor een coronavaccin heeft laten passeren, of de eerste keer expliciet zijn uitnodiging geweigerd heeft. Het gaat om een groep van ongeveer 300.000 personen, inschrijven zal via de Qvax-reservelijst kunnen.

Voor Roeselarenaars met buitenlandse reisplannen werd ook de testcapaciteit van het testcentrum in de Ardooisesteenweg uitgebreid. Wie geen symptomen heeft en op vakantie wil vertrekken, kan er zich de hele zomer laten testen. Maximum 1 week voor de dag waarop je getest wil worden, maak je een afspraak, bij voorkeur via mail. De meest actuele info rond reizen en testen vind je op onze website www.roeselare.be/corona/coronatest-bij-testcentrum-roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier