https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Rode Kruis Knokke-Heist opent sneltestcentrum voor scholen

Het centrum is enkel voor scholen.© DM
Het centrum is enkel voor scholen.© DM
Redactie KW

Op maandag 15 maart opent het Rode Kruis Knokke-Heist een sneltestcentrum voor het lager en secundair onderwijs. In de lokalen van het Rode Kruis Knokke-Heist aan t’ Walletje zullen sneltesten worden afgenomen bij kinderen en personeel als er een vermoeden is van besmetting in hun klas en/of school.

Vrijwilligers van Rode Kruis Knokke-Heist, maar ook gelegenheidsvrijwilligers, nemen de tests af en zorgen voor het onthaal en de registratie. De verdere opvolging van de dossiers wordt door het CLB gedaan.

“Al onze vrijwilligers hebben hiervoor een opleiding gevolgd, zowel theoretisch als praktisch, aldus comunicatieverantwoordelijke Peter Warlop. “De bereidheid bij onze vrijwilligers om voor de leerlingen in te zetten is groot. Op deze manier kunnen we terug iets doen voor de kinderen in deze moeilijke tijden. Hoe lang deze actie zal duren is moeilijk te voorspellen, maar we houden rekening met weken, tot maanden. Om misverstanden te voorkomen willen we duidelijk stellen dat dit sneltestcentrum er enkel voor scholen is.”

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten