Poperinge gelast voorlopig geen evenementen af

© KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Poperinge voert in tegenstelling tot andere gemeenten, geen extra maatregelen in om de stijgende coronabesmettingen tegen te gaan. “Voorlopig hebben wij nog niets van activiteiten of evenementen afgelast. We volgen blijkbaar de nationale en West-Vlaamse tendensen en als je alle parameters bekijkt, en niet enkel de absolute cijfers of kleurtjes is het nog redelijk bij ons”, zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

“We hebben advies ingewonnen bij de Eerstelijnszone en hun advies luidde dat we moeten inzetten op de bewustwording van de basismaatregelen. Dat wil zeggen: handen ontsmetten, afstand houden, mondmasker dragen…”, zegt Christof Dejaegher.

De hoge vaccinatiegraad ondersteunt en versterkt het verschil met de vorige periodes. Als er snel duidelijkheid komt over de organisatie van de derde prik, zullen we die cijfers weer zien verbeteren. Maar als het moet of nodig is, zullen wij uiteraard ook de gepaste maatregelen nemen”, zegt de burgemeester.

“Ik ben er trouwens van overtuigd dat het weinig soelaas brengt om cavalier seul te spelen. Wat baat het om horeca te sluiten en evenementen te verbieden als iedereen 10 tot 20 kilometer verderop kan gaan.” (AH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.