https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oudste Wevelgemnaar kleedt zich op voor vaccinatiespuitje

De 100-jarige Georges Cuvelier kreeg een cadeautje van burgemeester Jan Seynhaeve.© SL
De 100-jarige Georges Cuvelier kreeg een cadeautje van burgemeester Jan Seynhaeve.© SL
Stefaan Lernout

Georges Cuvelier uit de Gullegemstraat werd in december 100 jaar. Hij is tot nu toe de oudste Wevelgemnaar die een prikje kreeg. Georges was heel tevreden dat hij eindelijk gevaccineerd werd, het spuitje met het AstraZeneca-vaccin nam hij er graag bij.

Op maandag 15 december werd voor het eerst de tweede vaccinatielijn geopend in de Porseleinhallen. Zowel in de blauwe als de groene lijn kreeg je het AstraZeneca-vaccin toegediend. Om 17.13 uur was het de beurt aan Georges Cuvelier. De honderdjarige was vergezeld van zoon Rik, hij liet zich de massale mediabelangstelling welgevallen. “Ik heb me opgekleed”, lachte Georges. “En nog een stortbad genomen voor ik naar hier kwam!”

Hij maakte ook tijd om te grappen met burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V). “Ik heb je niet gezien voor mijn honderdste verjaardag?”, waarop de burgervader antwoordde: “Op 11 december drinken we er twee op je 101ste verjaardag.” En klaar was hij. Na het spuitje, hem toegediend door verpleegkundige Sonja Callant, voelde hij zich kiplekker.

Deze week werden de inwoners van geboortejaar 1936 en vroeger uitgenodigd. Naast de mensen die in de zorg staan en hun spuitje nog niet hadden gekregen. Op de Wevelgemse reservelijst schreven zich ondertussen al 800 mensen in. Waaronder zestig 80-plussers, wat betekent dat zij in eerste instantie in aanmerking komen mochten er de komende twee weken mensen niet komen opdagen.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.