Opnieuw coronabesmettingen in wzc Wijtschate

© EF
Redactie KW

In WZC St. Medard in Wijtschate zijn bij een nieuwe testing weer 6 bewoners en 2 medewerkers positief getest op het coronavirus. Vorige week al brak het virus er opnieuw uit. “Om eventuele verdere uitbreiding zo kort mogelijk op te volgen zal er vrijdag tussentijds ook al getest worden”, zegt waarnemend burgemeester Bart Vanacker. Nochtans hebben alle besmette personen ondertussen de twee vereiste vaccins gekregen.

De meeste bijkomende besmettingen situeren zich op de afdeling waar er eerder al positieven waren. “Er is er helaas ook een besmetting vastgesteld op een andere afdeling. De mensen die besmet zijn vertonen hoogstens lichte symptomen, momenteel is niemand ernstig ziek.” Omdat ze vrijdag al opnieuw testen, schrapt het woonzorgcentrum het bezoek op alle afdelingen.

Tweede uitbraak

“Hoe de besmetting in het woonzorgcentrum geraakt is, kan absoluut niet achterhaald worden. We focussen ons momenteel op het beperken van de verspreiding,” zegt Vanacker. Vorige week werd een eerste besmetting vastgesteld bij een bewoner die voor een andere reden opgenomen werd in het ziekenhuis, en daarbij getest werd.

Het personeel handelde toen snel en accuraat en liet de bewoners en het personeel van de afdeling meteen testen. Omdat er ook een personeelslid besmet bleek te zijn, werden nadien alle andere bewoners en personeelsleden getest. Tot een volgende testing blijven de bewoners in quarantaine op de kamer. “Zo hopen we met een sterke testing en quarantaine deze besmetting in de kiem te smoren.” (MD)

Ook in het woonzorgcentrum in Pittem is er een corona-uitbraak.